Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kā atmest smēķēšanu. Klikšķi sagaidīju

Šis stāsts domāts tiem, kas uzskata, ka ir gudrāki par citiem, un neiedziļinās zāļu lietošanas instrukcijās - kā es kādreiz. Man ir 39 gadi. Pīpēju un metu nost ar mainīgām sekmēm gadus 10-12. Katru reizi zvērēju, ka šī nu ir pēdējā reize. Tā tas gāja bezgalīgi, līdz vienu reizi, sēžot Veselības centrā 4 rindā, uzdūros bukletam par smēķēšanas kaitīgumu un sekām.

Tā bija viegli lasāma grāmatiņa, ko izdevusi kāda valsts veselības veicināšanas organizācija. Laikam jau katram jāsagaida savs "klikšķis", un man tāds iestājās toreiz. Sapratu - ja ne par sevi, tad vismaz par bērniem jāpadomā. Viņi vēlas, lai es dzīvoju mūžīgi. Nu man vismaz tā liekas.

Apņēmības pilns iekāpu auto un aizbraucu līdz tuvākajai aptiekai, kur meitene man laipni piedāvāja gan dažādus plāksterus, gan košļenes un tabletes. Mana izvēle apstājās pie košļenēm, jo tas kaut kā likās vienkāršāk. Es pīpēju aptuveni paciņu dienā, tāpēc iegādājos stiprākās. Mammīt mīļā, kas man sākās! Gudra galva būdams, neuzskatīju par vajadzīgu lasīt tāda štrunta kā košļenes lietošanas instrukciju. Kurš gan nezina, kā košļene jākošļā! Pirmajā dienā žagojos un rīstījos, bet cītīgi turpināju košļāt katru reizi, kad sagribējās pīpēt. Jutos, it kā būtu apēdis cigarešu paciņu. Kad vakarā, lādēdams visas pasaules aptiekārus, gulēju gultā, sieva pajautāja, kas par lietu. Izstāstīju, ka esmu sācis jaunu dzīvi, tikai izskatās, ka vecā bijusi labāka. Pēc brīža sieva man pajautāja, kā tad es tās košļenes košļāju, uz ko atšņācu, ka neesmu jau puika, kurš košļeni nav redzējis. Bet sievietes ir praktiskākas. Mans mīļums bija izlasījis lietošanas instrukciju. Izrādās, visas problēmas, iespējams, bija nepareizas lietošanas dēļ, jo pamācībā teikts, ka košļene tikai brītiņu jāpakošļā, tad jātur aiz vaiga kā zelējamā tabaka. Vienojāmies no nākamās dienas košļenes lietot aprakstītajā veidā, jo tovakar man vairs ne košļāt, ne pīpēt negribējās. No nākamās dienas košļeni pakošļāju, līdz mutē parādījās garša, tad liku aiz vaiga. Kad garša pazuda, atkal pakošļāju, un tā katru reizi, kad vēlējos uzsmēķēt. Pirmo mēnesi katru otro cigareti aizvietoju ar košļeni. Nākamajos mēnešos pamazām ar košļenēm aizvietoju atlikušās cigaretes. Pēc tam sāku domāt par košļeņu samazināšanu. Pēc aptuveni astoņu mēnešu darba varēju apgalvot, ka TAS ir iespējams! Nu jau nepīpēju vairāk kā gadu! Protams, bez paša apņemšanās un tuvu cilvēku atbalsta tas nebūtu iespējams.

Rakstiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko