Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Kā izvēlēties lūpu krāsu

"Lūpu krāsa ir lietota jau tūkstošiem gadu, un tā no modes neizies," pārliecināta Beauty for all Season kosmētikas krāsu un stila studijas stiliste Ligita Prodniece. Lūpu krāsas ne tikai apģērbj lūpas ikdienišķiem vai īpašiem gadījumiem, bet arī pasargā lūpas no aukstuma.

Aizsargā aukstā laikā

Ziemā lūpu aizsardzībai piemērotākie aizsarglīdzekļi ir higiēniskās lūpu krāsas. Taču, ja šo lūpu krāsu saturā ir minerāleļlas, kas ir naftas produkti, lietojot higiēniskās lūpu krāsas, lūpas sprēgās vēl vairāk. Radīsies apburtais loks - jo vairāk lūpas tiks smērētas, jo vairāk sprēgās. tagad, ziemā, no rīta ieteicams lietot barojošu krēmu ne tikai sejai, bet arī lūpām un lūpu kontūrām. Aplaizīšana nelīdzēs, jāmaina paradumi.

Ja vien lūpām nav kādas īpašas problēmas, lietot lūpu pīlingus, kas noņem atmirušās šūnas, nevajadzētu, pārliecināta ir Ligita Prodniece. Ja lūpas sprēgā un pārlieku lobās, jālieto lietot vitamīni.

Lūpas no aukstuma pasargā ne tikai balzami un higiēniskās lūpu krāsas, bet arī dekoratīvās lūpu krāsas un spīdumi, ja vien tie ir kvalitatīvi produkti. Der atcerēties, ka laba kosmētika nesmaržo pēc mākslīgām smaržām.

Kādu toni izvēlēties

Lūpu krāsas izvēle atkarīga no vairākiem faktoriem. Jaunākām meitenēm un sievietēm stila konsultante iesaka izvēlēties mierīgākus, neitrālākus toņus. Nobriedušām sievietēm - sarkanākus, izteiksmīgākus. Sarkana lūpu krāsa jaunas meitenes darīs vecākas un nopietnākas, bet sievietes gados - dzīvīgākas un pārliecinošākas. Otrs svarīgs faktors lūpu krāsas izvēlē ir vide, kurā atrodamies, - darba vai brīva atmosfēra, vai ballīte. Katrai videi savas krāsas. Piemēram, vakara grimam nederēs gaiši brūni toņi un lūpu spīdums. Daudz piemērotākas būs košākas krāsas. Savukārt biznesa vidē košas lūpas piesaistīs lieku uzmanību. Stilisti spilgtu toni parasti lietot neiesaka, tomēr Ligita Prodniece atklāj - košas lūpas dod interesantu akcentu un efektu. Cilvēki košām lūpām pievērš uzmanību, līdz ar to runātāja runa šķitīs pārliecinošāka. Kā izvēlēties pareizo toni? Lūpu krāsu var pieskaņot ne tikai apģērbam, bet arī aksesuāriem, acīm, ādai, garastāvoklim.

Lūpu fiksatori un lakas

Pērkot lūpu krāsu, jāpievērš uzmanība apgaismojumam. Krāsa mājās var šķist citādāka nekā lielveikalā. Otrs veids, kā nekļūdīties un nopirkt īsto lūpu krāsu, ir izmēģināt to uz lūpām. Ir ne tikai jāredz, kā tonis piestāv, bet arīdzan lūpu krāsa jājūt uz lūpām. To vislabāk izdarīt ar vates kociņu - krāsu paņemt no testera un pielaikot. Vai krāsa piestāv vai ne, veikalā var noskaidrot, to atskrūvējot un pieliekot pie lūpām, sejas, kā arī iztēlojoties - derēs, nederēs?

Lai iegūtu noturīgu efektu, palīdzēs lūpu kontūrzīmulis. Tas ir arī vienīgais veids, kā veikt lūpu korekciju. Stiliste iesaka to izvēlēties tuvu lūpu krāsas tonim vai mazliet tumšāku, izteiksmīgāku par lūpu krāsas toni. Lūpu spīdums kontūru neprasa, tā efekts uz lūpām arīdzan nebūs tik ilgs kā lūpu krāsai. Ar kontūrzīmuli novelkot kontūru un iekrāsojot arī lūpas, tās kļūs pilnīgākas, izteiksmīgākas. Ar otiņu uzklāta lūpu krāsa būs plānāka un līdz ar to noturīgāka, jo tā aizpildīs katru lūpas rieviņu, izliekumu, krāsa nesavelsies. Pirms lūpu krāsošanas var lietot pamatfiksatoru. Pēc krāsošanas - lūpu laku. Tas darīs lūpu krāsu noturīgāku. Jāatceras - jo sausāka lūpu krāsa, jo tā būs noturīgāka, bet ne tik patīkama lūpām. Lūpu mīkstinātāji un lakas sausas lūpu krāsas darīs patīkamākas un saudzīgākas lūpām.

Veidojot ikdienas grimu, acu ēnas parasti pieskaņo acīm, bet lūpu krāsu - cilvēka apģērba krāsām. Modē ir tas, kas piestāv - gan dramatisks sniegbaltītes tipāžs, gan koši sarkanas, gan izteiksmīgi brūnas, gan rozā lūpas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Slavenākie krējuma liķieri

No visai plašā emulsijas liķieru klāsta šoreiz vairāk pastāstīšu par slavenākajiem krējuma liķieru zīmoliem. Tiem visiem vienojošais – tos sāka ražot salīdzinoši nesen, jo bija nepieciešamas a...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko