Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kā kopt klinteņu dzīvžogu?

Kurā mēnesī un kādā mēness fāzē vislabāk nozāģēt Klinteņu krūmus atjaunināšanai? Cik zemu zāģēt? Kā apstrādāt zāģējuma vietu? Cik ātri dzīvžogs ataugs? Ar ko dzīvžogu mēslot? - Mājoklim jautā Vija Strautiņa.

J.Aldermaņa dārzniecības vadītāja Vija Rožukalne iesaka mūsu platuma grādos klintenes zāģēt martā augošā Mēness fāzē. Savukārt Baiba Skrebele, Latvijas Valsts augkopības institūta direktora vietniece, uzskata, ka labāk griezt jaunā mēnesī, tad jaunie dzinumi ataugs ātrāk.

Jāatstāj ap 5-10 cm gari celmi. V.Rožukalne iesaka griezuma vietu apsmērēt ar lerānu. Ja visu izdarīsit pareizi, jaunie dzinumi būs šogad. Ja jums ir spožās klintenes, atcerieties, ka tās pieder pie lēnaudzīgiem krūmiem.

V.?Rožukalne: "Klintenes pavasarī mēslo ar slāpekli saturošiem mēslojumiem, piemēram, amonija nitrātu. Ekonomiskais variants: no krūmu stumbriem līdz saknēm atrauš augsni abās pusēs 30 cm platā slejā. Izveidotos grāvīšus dzīvžoga abās pusēs piepilda ar komposta augsni un uzber virsū mulču. Bagātīgi salej. Tad vecais dzīvžogs ātri un labi atjaunosies." B.Skrebele: "Lai dzīvžogs vienmēr būtu izskatīgs, ieteicams katrā pusē atstāt apmēram 20 cm platu mulčētu apdobi, tādējādi saglabājot labu mikroklimatu, kā arī atvieglojot dzīvžoga kopšanu."

***

Ja jums ir jautājumi par

- dārza iekārtošanu, kopšanu;

- puķu, dekoratīvo un ēdamo augu audzēšanu, kopšanu, sagatavošanu ziemai;

- telpaugu iegādi un kopšanu,

sūtiet savus jautājumus uz Dienu. Mēs tos uzdosim pieredzējušākajiem Latvijas dārzkopjiem un atbildes publicēsim trešdienās Mājoklī.

Adrese: [email protected] vai Diena, Mājoklis, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV-1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko