Otrkārt, zivij ir sarkanas, asiņainas žaunas. Jo ilgāk zivs stāv, jo žaunas kļūst blāvākas, pat brūnas. Treškārt, svaiga zivs ir stingra, ne šļaugana. To viegli pārbaudīt, ja ar pirkstu uzspiež uz muguras, mugurkaulam jābūt stingram. Ceturtkārt, svaiga zivs smaržo pēc jūras.
Kā saprast, vai zivs ir svaiga?
Lai nopirktu kvalitatīvu, svaigu zivi, ir jākļūst par uzticamu kundi pārdevējam. Tikai tā no tirgotāja gūsiet godīgu atbildi, kad zivs pievesta. Pārējiem to jāiemācās noteikt pašiem. Restorāna La Boheme šefpavārs Māris Jansons svaigu zivi māca atpazīt pēc četrām pazīmēm. Pirmkārt, svaigai zivij ir dzidras acis, nav caurspīdīgas, blāvas.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.