Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Kad draud krīze naudas lietās, vismaz veicas mīlas lietās!

Mūsu ķermenis un izturēšanās, gadiem ejot, mainās. Tādējādi mainās arī seksuālā dzīve. Sava un partnera ķermeņa izprašana, vēlmes un atļaušanās attiecībās 20 gados ir citādas nekā 30, 40 vai 50 gados. Tomēr jebkurā dzīves desmitgadē attiecības un sekss dzīvē sniedz baudu, ko nevajadzētu aizstāt ar darbu, karjeru un pienākumiem. Kas mums jāzina par savu un partnera ķermeni?

20-30 gadu

Sieviete

Trauksmains laiks. Fiziskajā ziņā šajā desmitgadē sieviete ir dzīves virsotnē. Hormoni vēl arvien trako un tikai pamazām sāk rimties. Nav svarīgi, vai ir pastāvīgas attiecības vai gadījuma sakari, šis ir laiks, kad viņa būvē pamatus ilgstošai un piepildītai seksuālajai dzīvei. Vajag atrast laiku, lai saprastu, kas seksā sagādā baudu, un iemācīties to pastāstīt partnerim.

Vīrietis

Vīrišķā dzimumhormona testosterona līmenis vīrietim nav nokrities daudz zemāk kā pēcpubertātes periodā. Erekcija viņam ir lieliska. Nevajag ne desmit minūšu, lai vīrietis būtu gatavs mīlēties. Diemžēl reizēm tas beidzas necerēti. Par laimi, puiši reizē ar pieredzi diezgan ātri iemācās to kontrolēt.

Ieteikums

Šī desmitgade ir laiks, kad iegūt pieredzi un atklāt, kas sagādā baudu. Problēma ir tā, ka cilvēki nereti cer, ka partneris bez vārdiem sapratīs otra vēlmes. Taču tā nenotiek - pastāstiet otram, kas jums sagādā baudu. Ja tagad neiemācīsieties to pateikt, jūs sākat krāt problēmas nākotnei.

30-40 gadu

Sieviete

Laimīgā sieviete, šī desmitgade ir viņas seksualitātes kulminācija. Pašapzinīga, savu seksualitāti izpaust protoša, koķeta un no kompleksiem atbrīvojusies - tāda ir sieviete ap gadiem 35. Taču šī ir arī viņas dzīves drudžainākā desmitgade, kad daudzas cieš no tā, ka spiestas būt supersievietes. Līdz seksam viņas bieži vien nemaz netiek, jo ir tik pārgurušas, ka pirmajā brīvajā mirklī aizmieg.

Vīrietis

Vīrietis arvien biežāk sāk iedomāties par matiem, kas atkāpjas no galvvidus, un to, ka bikšu josta atkal jāpabīda par vienu caurumu uz priekšu. Lai gan testosterona līmenis viņam joprojām ir gandrīz nevainojami augsts, tomēr tas nemanāmi, bet neatgriezeniski krītas par 1% gadā. Lai gan tas tiešām nenorāda uz problēmām, jau doma vien, ka viņa vīrišķība var iet mazumā, viņam spēj izraisīt psiholoģisku šoku. Un tas gan var ietekmēt erekciju.

Ieteikums

Kvalitatīvi kopā pavadīts laiks uzlabos jūsu attiecības. Ir svarīgi, cik lielu vērtību savām seksuālajām attiecībām piešķirat. Citādi pavisam nemanāmi sekss šajā desmitgadē var izslīdēt no jūsu prioritāšu saraksta un jūs atsvešināsities. Neatlieciet to uz vēlāku laiku!

40-50 gadu

Sieviete

Šajā desmitgadē sieviete sastopas ar pirmajām pirmsmenopauzes pazīmēm. Tās gan nav ārēji izteiktas, taču ap desmitgades vidu olnīcas sāk ražot arvien mazāk olšūnu, estrogēna līmenis krītas. Organisms pamazām gatavosies menopauzei. Tuvāk pie 50 sieviete piedzīvo neregulāras mēnešreizes, svara un garastāvokļa svārstības, bezmiegu. Izmaiņas skar ādu un matu kuplumu. Tie visi ir pirmsmenopauzes simptomi, kas neļauj sievietei justies pārāk seksīgai.

Vīrietis

Vīrieši pēc 40 ļoti bieži piedzīvo pusmūža krīzi, krīt depresijā, ka noveco. Visbiežāk viņi šajā vecumā ir sasnieguši karjeras virsotni un zaudē motivāciju gūt vēl vairāk panākumu. Vīrieši nejūtas vairs tik atraktīvi kā agrāk. Pieaug sirds slimību risks. Der atcerēties, ka sekss trīs reizes nedēļā samazina sirdstriekas risku.

Ieteikums

Orgasms paaugstina testosterona līmeni. Šis hormons ietekmē dzimumtieksmi. Jo vairāk orgasmu jums būs, jo seksīgāki jutīsities. Ļoti svarīgi, lai jūs arī vārdos pateiktu, ko nozīmējat viens otram. Jūs taču abi kopā ejat cauri dzīves pārmaiņām, tā ka ļoti svarīgi ir otru iedrošināt un pārliecināt. Sakiet komplimentus, tas cels pašapziņu.

Virs 50

Sieviete

Ne visas sievietes piedzīvo nepatīkamus menopauzes simptomus. Taču iespējami karstuma viļņi, svīšana naktīs, maksts sausums, tas, protams, seksuālo dzīvi neuzlabo. Sekss kļūst sāpīgs. Vainīgs ir estrogēna līmenis, kas krītas. Daži pētījumi rāda, ka nepatīkamo simptomu dēļ sievietēm starp 50 un 60 gadiem sekss ir tikai reizi mēnesī vai pat retāk. Taču beidzot vairs nav mēnešreižu. Pati galvenā labā ziņa ir tā, ka klitoru menopauze neskar.

Vīrietis

Ap 55 gadu vecumu 8% vīriešu cieš no erekcijas traucējumiem. Tomēr, lai gan testosterona līmenis ir krities jau 30 gadu, erekcijas problēmas lielākoties izraisa citi iemesli. Visbiežāk tās ir slimības, piemēram, cukura diabēts. Erekciju var ietekmēt arī medikamenti augsta asinspiediena vai depresijas ārstēšanai. Iemesli varbūt arī psiholoģiski, piemēram, stress.

Ieteikums

Viss iepriekšminētais nenozīmē, ka jācieš jūsu seksuālajai dzīvei. Vagīnas sausumu var mazināt ar speciāliem krēmiem. Palīdzēs arī hormonus aizvietojošā terapija. Ja vīrietim ir erekcijas problēmas, nav uzreiz jāiegādājas viagra. Ar ģimenes ārstu pārrunājiet citas iespējas. Testosterona līmenis strauji sāks kristies pēc 60 gadiem, līdz tam tas labā kondīcijā jānotur dabiskā ceļā. Vislabāk atmest smēķēšanu un pievērsties aktīvam dzīvesveidam. Abiem kopā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Slavenākie krējuma liķieri

No visai plašā emulsijas liķieru klāsta šoreiz vairāk pastāstīšu par slavenākajiem krējuma liķieru zīmoliem. Tiem visiem vienojošais – tos sāka ražot salīdzinoši nesen, jo bija nepieciešamas a...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko