Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kādi elektroinstrumenti vajadzīgi katrā mājā?

Ģirts Goba, būvfirma Būvdarbs1:

Manuprāt, pietiek ar akumulatora skrūvgriezni, kam ir arī urbšanas funkcija. To var izmantot mēbeļu skrūvēšanai un citiem nelieliem darbiem. Ja mājā paredzēts veikt ko nopietnāku, vajadzēs arī urbjmašīnu, leņķa slīpmašīnu, rokas cirkulārzāģi. Īpaši noderīgi tie būs lauku mājās, kur regulāri ir ko pielabot. Specifiskiem darbiem instrumentus var iznomāt. No ražotājiem iesaku Makita, Bosch, Hilti vai deWalt. Katrā mājā nepieciešams arī āmurs, zāģis, knaibles, rezerves naglas un skrūves.

Andris Alehnovičs, STATS Serviss:

Katrā mājā vajadzētu skrūvmašīnu - urbjmašīnu. Pārējo nepieciešamība atkarīga no saimnieka hobijiem un prasmēm. Nav vērts mājsaimniecībā turēt plašu instrumentu klāstu, ja tie netiek pielietoti. Tad labāk uz dažām dienām iznomāt nepieciešamo. Instrumentu lietošanā ir sezonalitāte. Parasti aukstajā laikā palielinās iekšdarbi, līdz vajadzība pēc griezējiem, perforatoriem, nivelieriem, slīpmašīnām.

Juris Ekhards, Tapeks:

Katrā mājā jābūt kvalitatīvam urbim. Labāk, lai tam ir arī perforatora un skrūvgrieža funkcijas. Jaunākie modeļi ir bez vada - ļoti ērti. Ja darbs ir neliels, var izmantot rokas skrūvgriezi ar maināmām galviņām. Obligāti jābūt uzgriežņu komplektam, jo to var izmantot ne tikai remontam, bet arī maziem darbiem ikdienā.

Kāda alternatīva ir elektroin­strumentiem? Tikai viena - rokas instrumenti, tomēr elektriskie atvieglo dzīvi. Pirms instrumenta iegādes jāsaprot, cik bieži to izmantos un cik liels ir darba apjoms, no tā atkarīga cena un kvalitāte. Svarīgs arī serviss un remonta iespējas, ko piedāvā ražotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko