Kuskuss, tāpat kā makaroni, dod salātiem sātu. Tā šie salāti kļūst par ēdienu, ne tikai piedevu, ko uzlikt uz šķīvja maliņas. Kuskuss salātiem nav jāvāra. To uzbriedina, aplejot ar karstu ūdeni vai buljonu un paturot apmēram desmit minūtes. Ja kuskusa daudzums lielāks, to dažas reizes samaisa, lai uzbriest vienmērīgi. Es šādiem salātiem pievienotu pupiņas, jūras veltes, tomātu, gurķi, mazliet majonēzes. Ja negaršo majonēze, to var aizstāt ar bezpiedevu jogurtu, var pievienot arī citas sastāvdaļas. Salāti manā uztverē ir produktu sajaukums, izvēloties no tā, kas konkrētā brīdī atrodas ledusskapī.
Kādiem ēdieniem izmantojams kuskuss?
Kuskuss būtībā ir rupja maluma manna. Tuvo Austrumu zemju iedzīvotāji kuskusu lieto tāpat kā ķīnieši un japāņi rīsus. Tātad faktiski izmanto ļoti daudzos ēdienus, piemēram, taisa plovu. Ja arī jums garšo plovs, varat pamēģināt kādreiz rīsus aizstāt ar kuskusu. Es plovu nemēdzu taisīt, bet kuskusu nereti izmantoju makaronu vietā salātos.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.