Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Karostas cietums iekļuvis arī pasaules pārsteidzošāko viesnīcu sarakstā

Liepājas Karostas cietums iekļuvis arī pasaules pārsteidzošāko viesnīcu sarakstā, pavēstīja Karostas glābšanas biedrības pārstāve Monta Krafte.

Pasaules pārsteidzošāko viesnīcu sarakstu "101 Amazing Hotels" izveidojis portāls www.hotel.info.

Sociālā tīkla "Facebook" lietotāji var balsot par sev vistīkamāko viesnīcu. Naktsmītne, kas saņems visvairāk balsojumu, tiks kronēta par "Pasaules pārsteidzošāko viesnīcu" un saņems aptaujas organizētāju balvas, titulu un godināšanu.

Pārsteidzošāko viesnīcu sarakstā iekļautas neparastākās viesnīcas no visām pasaules malām – naktsmītnes, kas atrodas kokos, ledus alās, kalnu virsotnēs, uz mākslīgas salas vai Amazones džungļos, viesnīcas, kas ierīkotas lidmašīnās, laivās, vilcienā, vējdzirnavās, ūdenstornī, radio tornī, pasaku pilīs, bijušajā atombunkurā un pat ceļamkrānā. Sarakstā atrodamas arī viesnīcas, kuras veidojuši pasaules slavenākie arhitekti un dizaineri, naktsmītnes, kas ierīkotas primitīvās meža būdās, kā arī viesnīca, kuras sienas veidotas no sāls.

Karostas cietums nav vienīgā cietuma viesnīca izveidotajā sarakstā. Tur iekļautas arī bijušajos cietumos ierīkotas viesnīcas Lucernā (Šveicē) un Ļubļanā (Slovēnijā).

Jau vēstīts, ka Karostas cietums iekļauts amerikāņu raidsabiedrības CNN "Global Experience" nodaļas pasaules desmit īpašāko un iespaidīgāko vietu sarakstā.

Šādu vērtējumu un sarakstu izveidojusi TV kanāla ceļojumu šova vadītāja Džūlija Daimona (Julia Dimon).

Ceļojumu šova ietvaros viņa apbraukājusi 80 valstis septiņos kontinentos. Viņa kāpusi Ugandas kalnos kopā ar gorillām, izlēkusi ar gumijām Ķīnā, gulējusi teltī starp lauvām Sarangeti un ēdusi kazas smadzenes Marokā. Tomēr Latvija pamanījās iekļūt viņas saraksta desmitniekā – Karostas cietums tajā ierindots desmitajā vietā, ziņo portāls "Anglo Baltic News".  

Citu neparastāko piedzīvojumu sarakstā ierindota arī iesvētīšana, ko veica sātana pielūdzējs Meksikā, Černobiļas apskate, viskija, kurā ir marinēts cilvēka kājas īkšķis, dzeršana Kanādā, sasirgšana ar malāriju Tanzānijā un citi.

Žurnālistes piedzīvojumi un pieredze, apceļojot pasauli, apkopota 40 epizožu TV dokumentālajā seriālā. To demonstrē "National Geographic Adventure" un "Travel Channel".

Karostas garnizona cietums celts 20.gadsimta sākumā. Sākotnēji tas būvēts Karostas hospitāļa vajadzībām. Tomēr jau 1905.gadā cietumā sodu izcieta revolūcijas notikumos iesaistījušies garnizona jūrnieki. Ar katru kārtējo varas maiņu cietums piedzīvoja arvien baismīgākus notikumus. Vieta pretī cietumam, kur tagad atrodas garāžas, kļuvusi par brāļu kapiem ieslodzītajiem, kas nošauti turpat pie cietuma žoga. Ne vienu vien ieslodzīto nonāvēja cietuma necilvēciskie apstākļi, un leģendas vēsta, ka arī spoki noveduši līdz psihiskām traumām.

Pēdējos gadu desmitos ēka kalpoja par virssardzes cietumu gan padomju armijas, gan Latvijas armijas Jūras spēkiem. Pēdējie ieslodzītie atstājuši savas piezīmes uz cietuma kameras sienām vēl pavisam nesen – 1997.gadā.

Karostas cietumā apmeklētājiem tiek piedāvātas ekskursijas, realitātes izrāde "Aiz restēm", nakšņošana, 24 stundu programmas. Ziemeļu fortos notiek ekskursijas lāpu gaismā un spiegu spēle "Bēgšana no PSRS".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 24.10.2024.

Vakar man bija aklā tikšanās. Ne tā, ko jūs domājat. Vienkārši viņai bija gāzes baloniņš.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko