Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Ķermeņa smarža un seksa partnera izvēle

Sievietes spēj atšķirt vīriešu sviedru smaržu - vai viņš sasvīdis no seksuālā uzbudinājuma vai tāpat vien -, apgalvots pētījumā, kas publicēts žurnālā Neuroscience. Pētījums tiek uzskatīts par unikālu, jo aromāts, ko izmantoja eksperimentā, netika radīts mākslīgi laboratorijā, bet iegūts dabīgi, eksperimentējot ar cilvēku emocionālo noskaņojumu. Pētījuma dalībnieki atklāj, ka ķermeņa aromāts ir svarīgs dzīvesdrauga izvēlē, tomēr nav īsti skaidrs, cik tam ir liela loma cilvēku seksuālajās attiecībās.

Pētījumā piedalījās 20 heteroseksuālu vīriešu un 19 heteroseksuālu sieviešu. 20 minūtes vīrieši vēroja erotisku filmu, padusēs turot sviedru uzsūcošu polsteri. Eksperiments ar sviedru uzsūcošiem polsteriem tika atkārots, skatoties arī neerotiska satura filmu. Sievietēm tika dots uzdevums ostīt sviedru uzsūcošos polsterus tiem vīriešiem, kuriem bija vislielākais seksuālais uzbudinājums. Viņas tikai aicinātas raksturot aromāta iedarbību uz sajūtām. Kamēr sievietes ostīja, tikmēr zinātnieki ar elektroniskiem sensoriem sekoja līdzi sieviešu smadzeņu izmaiņām. Lai gan sievietes aromāta atšķirību nespēja definēt, tika atklāts, ka atsevišķas smadzeņu daļas it īpaši atsaucās tiem impulsiem, kurus izraisīja vīriešu sviedri, kas radušies seksuālā uzbudinājumā.

Pētījuma autori apgalvo - vīriešiem nevajadzētu domāt, ka atturēšanās no iešanas vannā pirms seksa uzlabos seksuālo dzīvi. Pētījums nepierāda, ka šādi sviedri ir dzimumtieksmi pastiprinošs līdzeklis. Pētījums arīdzan nepierādīja, ka šis īpašais sviedru aromāts sievietēm izraisa lielāku baudu. Pētījums pierāda, ka sievietes spēj atšķirt parastu vīriešu sviedru aromātu no aromāta, kas radies seksuāla uzbudinājuma laikā. Sieviešu smadzenes, reaģējot uz šiem impulsiem, pirmajā brīdī atsauksies tieši šim aromātam, un sieviete, iespējams, izvēlēsies vīrieti, kurš patiesībā vēlāk nemaz nešķitīs īpaši pievilcīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko