Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Krēmu vietā izvēlies mājās gatavotas maskas

Kosmetologi teic, ka ziema ādai ir katastrofāls laiks. It sevišķi cieš kakla un sejas āda. Ārējā vidē tiek bojāti ādas ārējie slāņi, biroju un dzīvokļu centrālapkures gaisā āda tiek pārlieku sausināta, pat taukainai ādai mitruma kļūst par maz. Sausajā gaisā ne reti sastopamas arī putekļu ērcītes. Ādai nav viegli panest šo spriedzi.

Tai nepietiek vien ar ikdienas kopšanas minimumu - krēmiem, losjoniem un no kosmētikas attīrošajiem pieniņiem. Nepieciešamas arīdzan sejas maskas, kas iekļūst ādas dziļākajos slāņos un ietekmē konkrētu ādas šūnu atjaunošanās procesus vai darbību spēcīgāk nekā krēms, jo maskām ir piesātinātāks sastāvs.

Mazāka koncentrācija

Laba kosmētika maksā lielu naudu, bet arī tad nevar būt pārliecības, ka tā patiks tavai ādai. Ja esi par zaļu dzīvesveidu un maksimāli dabīgām procedūrām, kā arī vēlies šābrīža krīzes laikā ieekonomēt, vari izmantot vecmāmiņu metodes un seju maskas gatavot mājās. Bet tas arī ir sava veida eksperiments. "Bet, ja cītīgi veido maskas sastāvu un masku uz sejas uzliek rūpīgi - jo process tomēr ir ķepīgs -, tad no dabiskajām maskām iespējams sasniegt tādu pašu efektu kā no gatavajām maskām," pārliecināta ir Saules salona kosmētiķe Irēna Kermena. Piemēram, avokado, banānā, olīveļļā, olas dzeltenumā ir tādi paši vitamīni, olbaltumvielas kā gatavajās maskās. To koncentrācija mājās gatavotajās maskās gan ir mazāka nekā pirktajās. Rūpnieciski ražotajās maskās sastāvs veidots tā, lai vielas pēc iespējas labāk nokļūtu ādas dziļākajos slāņos. Taču arī "dabiskās maskas nav neefektīvas, tās tikai cītīgi un regulāri jāliek", saka kosmētiķe.

Ziemai - barojošas maskas

Tā kā ziemā āda pastiprināti izžūst un notiek ādas attaukošanās, gan Irēna Kermena, gan LTV stila nodaļas vadītāja Dace Grīnberga iesaka maskas veidot uz eļļas vai citu barojošu izejvielu bāzes. Piemēram, izvēlēties avokado (var likt tīru avokado vai kombinēt ar citiem produktiem), persiku kauliņu eļļu, kviešu dīkstu eļļu, saldu krējumu, biezpienu.

Pirms veidot masku, jāzina, vai āda ir alerģiska vai nav. Jāvadās arī pēc intuīcijas - ko gribas uz sejas, ko ne. Var būt tā, ka produkts, kas izraisa alerģiju, lietojot iekšķīgi, neizraisīs to, lietojot uz ādas. Tā, piemēram, var būt ar medu. Irēna Kermena stāsta, ka barojošam masku sastāvam alerģiju nevajadzētu izraisīt. Sezonai atbilstoši maskām jāizvēlas taukos šķīstošie vitamīni - K, E, D, A. Tie nav agresīvi un alerģiski, kā, piemēram, C vai B vitamīns.

Bieži ar masku sastāvu kļūdās tie, kuriem ir jutīga vai slima āda - sēnīte, strutaini izsitumi. Tādos gadījumos jābūt uzmanīgiem, jo var rasties saasinājumi.

Kā lietot masku

Mājās gatavotu masku var likt vienu vai divas reizes nedēļā, pamainot mazliet tās sastāvu, lai āda nepierod. Klasiski - likt to no rīta vai vakarā. Vispirms ādu attīra, tad uzklāj masku. Kosmētiķi iesaka patiešām relaksēties, neskraidīt pa māju ar uzklātu masku un nedarīt darbus. Normāli maska jātur 15-20 minūtes. Ja var izturēt vairāk - brīnišķīgi! Pēc maskas noņemšanas seja jānomazgā ar ūdeni, jāuzliek toniks vai kāds dabīgs ūdens, piemēram, rožūdens, pētersīļu ūdens vai kumelīšu ūdens. Pēc tam obligāti jāuzklāj krēms.

***

Daces Grīnbergas receptes

Sejas mīkstināšanai un barošanai

Olu maska. Vienu olu dzeltenumu sajauc ar pustējkaroti medus. Maisījums būs pašķidrs, bet netecēs. Ja tomēr tas ir par šķidru, var pielikt tējkaroti samaltu auzu pārslu. Maska būs kā dabisks pīlings, kas noņems atmirušās šūnas.

Šokolādes maska. Tīrs šokolādes produkts jeb parastā melnā šokolāde būs barojoša, bet ķēpīga maska sejas ādai. Izkausē 200 gramus šokolādes, pievieno divas tējkarotes saldā krējuma, un maska gatava.

Avokado maska. Šī maska ne tikai baros un mīkstinās, bet arī mitrinās ādu. Pusi avakado saspaida, piepilina piecus pilienus citrona sulas. Avokado maskas priekšrocības - nebūs tik ķēpīga, no sejas netecēs. Bet, ja tomēr vēlaties to biezāku, tad var pievienot samaltas auzu pārslas. Āda kļūs tīra, maiga un svaiga.

Banānu maska. Vienkārši saspaidīts banāns baros un nomierinās ādu.

Maska poru savilkšanai.

Sakults olas baltums, kuram piepilinātas sešas citrona sulas piles. Ja masku grib biezāku, liek klāt samaltas auzu pārslas. Šādu masku var lietot tikai taukainai ādai.

Maska - pīlings. Ļoti labs pīlings sejai ir no kafijas automāta izvilkti kafijas biezumi. Ar tiem var masēt arīdzan rokas, dekoltē zonu. No kafijas āda iegūs patīkamu toni

Maskas uztūkuma mazināšanai

Tējas maska. Melnās tējas vai kumelīšu maisiņu kompreses acīm palīdzēs tikt galā ar rīta tūsku. Tējas maisiņiem jābūt mitriem, bet ne siltiem.

Kāpostlapu maska. Ja slidojot vai slēpojot iegūti zilumi, kāpostu lapas būs noderīgas, jo noņems tūsku un palīdzēs ātrāk notušēt asins izplūdumus. Kā arīdzan ziemā kāpostlapu maksa ir veids, kā ādu mitrināt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko