Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 27. oktobris
Lilita, Irita, Ita

Lelde Stumbre: Lupatiņas tīrīšanai

Nāk svētki! Un vajadzētu kārtīgi iztīrīt māju. Veikalos saimniecības preču nodaļas piedāvā ārkārtīgi plašu tīrīšanas līdzekļu izvēli. Dažreiz liekas, ka tiem noderētu speciāla telpa mājās, jo vajadzīgs vesels klāsts. Vēl arī birstes, sukas, švammes, skrāpji un slotas! Un milzīgie gumijas cimdi, kas man atgādina morgu.


Reklāmas mums nemitīgi atgādina, ka jāiznīcina absolūti visas baktērijas podos, izlietnēs, vannās. Reklāmas piedāvā izveidot sterilu vidi, kurā... cilvēks nevar dzīvot. Cilvēks pats nav sterils un arī vide, kurā viņš uzturas, tāda nav un nevar būt. Biologi jau labi sen pierādījuši, ka baktērijas ne tikai nodara ļaunu, bet arī aizsargā. Ir bezjēdzīgi sākt karu pret visām vannasistabā esošajām baktērijām.

Es esmu atradusi pavisam vienkāršu izeju - nelietot visus šos līdzekļus. Man mājās ir tikai mikrošķiedras lupatiņas. Tās patiešām ir brīnumlupatiņas! Lupatiņa stikliem, lupatiņa automašīnai, kas man braukā līdzi, lupatiņa taukainām virsmām virtuvē (der ideāli!), tīkliņš traukiem (pilnībā aizvieto trauku mazgājamo līdzekli), lupatiņa virsmām istabās un grīdām. Kādreiz biju pat sašutusi - man piedāvā pirkt lupatas! Bet nu ir skaidrs - šīs mikrošķiedras lupatiņas varu lietot bez tīrīšanas līdzekļiem, tikai ar ūdeni. Un efekts ir nepārspējams!

Mikrošķiedra ir poliestera un poliamīda savienojums. Mikrošķiedras audums darbojas kā sūklis vai putekļu sūcējs (sausā veidā). Esmu izmēģinājusi veikalos nopērkamās mikrošķiedras lupatiņas, tomēr man visefektīvākās šķiet Norwex lupatiņas, ko piedāvā izplatītāji. Ja saudzīgi pret tām izturas - pēc lietošanas jāizmazgā siltā ūdenī ar veļas ziepēm - tās kalpo trīs gadus. Man nav žēl naudas to iegādei. Esmu atbrīvojusies no neskaitāmiem tīrīšanas līdzekļiem, saudzēju dabu no ķīmiskā piesārņojuma un arī pati sevi. Logu mazgāšana kļuvusi par vistīrāko izpriecu, durvju stenderes laistās, bet, ja esmu spiesta kādu gaidīt savā mašīnā, izmantoju laiku lietderīgi - ar auto lupatiņu skraidu tai apkārt, nedomājot, ka kāds mani līdzjūtīgi uzlūko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Slavenākie krējuma liķieri

No visai plašā emulsijas liķieru klāsta šoreiz vairāk pastāstīšu par slavenākajiem krējuma liķieru zīmoliem. Tiem visiem vienojošais – tos sāka ražot salīdzinoši nesen, jo bija nepieciešamas a...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko