Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

"Mammadaba" vēstniecībā vislielākā apmeklētāju interese bijusi par Tērvetes dabas parku

AS Latvijas valsts meži (LVM) un SEB bankas kopīgi radīto Mammadaba vēstniecību Rīgas centrā, kanālmalas zaļajā zonā starp Latvijas Nacionālo operu un Latvijas Universitāti, 10 dienās kopumā apmeklējuši vairāk nekā 6 000 rīdzinieku un pilsētas viesu. Vēstniecība tika ierīkota ar mērķi popularizēt atpūtu pie dabas - sniegt informāciju par atpūtas vietām valsts mežos, sēņu un ogu takām, apskates objektiem, kā arī velo-maršrutiem.

Lai turpinātu popularizēt dabas izzināšanu mežā, 1.septembrī jau trešo gadu pēc kārtas deviņās Latvijas skolās tiks atklātas jaunas Mammadaba vēstniecības.

"Mammadaba vēstniecība Rīgas centrā bija unikāls eksperiments - ievest mežu pilsētā. Ikdienas steigā mēs aizmirstam, ka mežs ir labākās zāles pret visām pilsētas rutīnas radītajām sekām - stresu, nogurumu un arī dusmām. Mammadaba vēstniecības mērķis bija vienkāršs: atgādināt 21.gadsimta pilsonim par dabas spēku un tā pozitīvo ietekmi," stāsta LVM Komunikācijas nodaļas vadītājs Tomass Kotovičs. "Vislielākā apmeklētāju interese bija tieši par Tērvetes dabas parku un tūrisma un atpūtas centru "Spāre"; makšķerēšanas entuziastus saistīja Zebrus ezers, savukārt mazākie apmeklētāji vecākus mudināja uzzināt, kā nokļūt Pokaiņu mežā."

Pašreiz Latvijas valsts mežos ir 409 Mammadaba atpūtas objekti, kuru izveidē, labiekārtošanā un uzturēšanā LVM pēdējo piecu gadu laikā kopumā investējuši vairāk nekā 1 miljonu latu. Tās ir 311 atpūtas vietas, 53 apskates objekti, 40 dabas takas un 5 skatu torņi, ko ik gadu apmeklē vairāk nekā pusmiljons dabas mīļotāju gan no Latvijas, gan ārvalstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko