Atbild Biškopu biedrības konsultante jautājumos, kas saistīti ar bišu veselību un bišu produktu kvalitāti - Mag.vet.med. Ineta Eglīte:
Parasti medus šūnās nesaskābst, taču jāņem vērā, ka medus šūnās, kas uzglabāts ārpus stropa tāpat var gan kristalizēties, gan arī sabojāties piesaistot apkārtējā gaisā esošo mitrumu un ja uzglabā siltā vietā arī saskābt. Tā paša iemesla dēļ - siltums un mitrums, var sabojāties medus , kurš tiek glabāts virtuvē uz plauktiņa, ja burkas vāciņš nav pilnīgi hermētiski noslēgts, jo virtuvē parasti ir silts un mitrs gaiss ēdiena gatavošanas dēļ. Medus ir ļoti higroskopisks produkts un viegli uzņem apkārtējā gaisā esošo ūdeni. Vēsā un sausā vietā (pagrabā, ledusskapī) medu var uzglabāt ļoti ilgi, tas var sakristalizēties, taču tā kvalitatīvās īpašības pa šo laiku būtiski neizmainās. Vienkāršam medus ēdājam parasti pietiek ar to, ka iegādāto medu netur virtuves tvaikos un burciņu kārtīgi aizskrūvē. Medus nav tas produkts, kas ātri bojājas.