Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Min velotrenažiera pedāļus siltumā!

Vasara ir beigusies. Lai gan siltākās pēcpusdienās vēl var ieplānot kādu skrējienu vai pārgājienu, tā īsti uz laika veci vairs nevar paļauties. Var būt auksts, var būt lietains, tāpēc regulāri treniņi jāplāno sporta klubos vai zālēs, kur ir sauss un silts.

Mērena pāreja


Ja patīk vasarā braukt ar riteni, viens no variantiem ir body bike nodarbības, kas notiek uz speciāla velotrenažiera, lai pāreja no vasaras uz rudeni nebūtu tik sāpīga, vismaz muskuļiem. Lai gan klubi jaunajā sezonā nāk klajā ar daudz jaunām nodarbībām, man šķiet, ka psiholoģiski vieglāk ir atgriezties iekštelpās ar kaut ko mazliet pazīstamu — bet izvēloties jaunu nodarbību. Manā gadījumā tā bija Spin Danchooteek, ko var izmēģināt sporta klubos Veselības fabrika un Tropic Fitness & SPA Rīgā. Nodarbība sola pārsteigt visus, kas saka — body bike ir bīstams dzīvībai, jo var nomirt aiz garlaicības. Spin Danchooteek cenšas apvienot deju nodarbības ar body bike, jo mūzikai nav tikai pakārtota loma pedāļu mīšanā. Katra dziesma izvēlēta speciāli vajadzīgajam braukšanas ritmam. Katra dziesma sāk vai noslēdz kādu uzdevumu, kas jāveic. Tradicionālajās body bike nodarbībās treneri vienkārši paātrina dziesmu, lai pielāgotos vajadzīgajai intensitātei, taču šajā nodarbībā ir jau speciāli sagatavots dziesmu saraksts, kas atbilst katrai programmas daļai. Tāpēc nav jāklausās, piemēram, ierastās Madonnas dziesmas trīskāršā paātrinājumā. Popmūzikas hitus gan nākas bieži dzirdēt, bet tas ir labi, jo gribas dungot un — galvenais mīties līdzi. Fitnesa klubi ir īstā vieta, kur ļaut vaļu savdabīgai mūzikas terapijai — katra dziesma dod jaunu sparu darboties ilgāk un aktīvāk.

Pretcelulīta terapija


Vai nodarbība tiešām ir revolucionārs jaunums body bike pasaulē? Nē, tomēr laiks tiešām paiet ātrāk nekā parastajās body bike nodarbībās, bet efekts ir tas pats: liela kardio slodze, pietiekami augsts kaloriju patēriņš un speciāls muskuļu treniņš kājām un dibenam, nedaudz arī rokām.

Mans lielākais ieguvums bija iemācīties braukt ar riteni tā, lai nodarbinātu ne tikai augšstilbu priekšējos, bet arī aizmugurējos muskuļus, ko parastā riteņbraukšanā iznāk trenēt tikai nedaudz. Masiere reiz stāstīja, ka arī kāju augšdaļas aizmugurējā daļa ir viena no celulīta iemīļotākajām vietām, ne tikai dibens, tikai āda tur ir stingrāka, muskuļu vairāk, tāpēc kādu laiku celulīts, kas palēnām veidojas, tiek veiksmīgi apslēpts. Man šķiet, ka šī nodarbība ir laba alternatīva tiem, kam body bike patīk, bet šķiet nedaudz apnicīgs. Nedomāju, ka tiem, kas neparko negrib mīties ar velotrenažieri, bet iet, piemēram, tikai uz deju nodarbībām, Spin Danchooteek atvērs durvis uz iekštelpu riteņu pasauli. Klasiskā body bike pamati paliek tie paši: nodarbība notiek uz velotrenažieriem, kas stabili stāv uz zemes, tāpēc uz trenažiera visu nodarbību vien būs jāpaliek, nekāda dejošana apkārt pa telpu nesanāks. Var gadīties, ka kādam arī šis jaunums var šķist par vienmuļu.

Vingro par brīvu!

Visi fitnesa fani, neaizmirstiet, ka šosestdien, 26.septembrī, vairāk nekā 30 sporta centros visā Latvijā būs atvērto durvju diena, kad nodarbības varēs izmēģināt par brīvu! Ieskaties http://www.balticfitness.org, lai atrastu visu sporta klubu un nodarbību sarakstu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko