Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +5 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

No zemāka skatu punkta

Kāpēc šobrīd — vasaras viducī šajā slejā parādās lēti (salīdzinoši) sarkanvīni. Tāpēc, ka pamēģināju ēst veselīgi un pareizi. Mēģināju, mēģināju... Ziniet, tad labāk neēst nemaz. Garlaicīgi, ziniet. Tāpēc mēs — par gaļu! Ja reiz nauda ir iztērēta, patiesi vērtīgu (lasi — garšīgu) gaļu meklējot, tad pavalgam nekas daudz pāri nepaliek. Tāpēc vīna plauktā jāveras no zemāka skatu punkta.

Finca Flichman Oak Aged Malbec 2008. Tumši, tumši sarkans ar koši violetām maliņām un putām. Šādus vīnus dēvē par kreklu un galdautu bendēm. Smarža tipiski malbekaina un argentīnaina — plūmju džems un viegli piedegusi ķiršu zapte. Vīns ir pabijis ozolkoka mucā, un to var manīt — viegla vaniļas un karameles smarža uzvirmo gan. Uz mēles — pilnmiesīgs, tumīgs un viskozs, košļājams un baudāms dzēriens. Gribas pēc iespējas ilgāk turēt vīnu mutē, lai nebeigtos ķiršu un kazeņu garša, kas iepakota akurātā tanīnu un skābes mētelītī. Tanīni varēja būt arī nedaudz skarbāki, bet tas, iespējams, ir tikai manas samaitātās gaumes jautājums. Visas sastāvdaļas ir tik labi sabalansētas, ka vīns ir pilnīgi pašpietiekams. Ja nu tomēr bez ēdiena nekādi, tad skatāmies liellopa filejas (steika) virzienā. Ļoti cieši skatāmies. Vai arī uz vistu vai cūku skatāmies, ja vien pavārs nav skopojies ar garšvielām, tomātu pastu un taukvielām. Veģetāriešiem jāmeklē veci sieri. Būs dzerams vēl kādus pāris gadus.

Piccini Chianti 2007. Jāsāk ar to, ka šis vīns absolūti nepretendē uz zvaigznes statusu. Vīns, par kuru atceras tajā brīdī, kad pudele jau tukša, bet ēdiena uz šķīvja vēl gana. Kā hokejā — ir zvaigznes, un ir melnā darba darītāji, kas zvaigznēm dod piespēles. Šis ir vīns — proletārietis. Ideāls bagātīgu vakariņu vīns. Krāsa atgādina ķiršu sulu, un arī smaržā šie ķirši ir. Drīzāk ne ķirši, bet to kauliņi un vēl kaut kādas tumšās ogas. Galvu ķīlā nelikšu, bet šķiet, ka vīns arī ozolu nedaudz ir jutis — vaniļas un karameļu smaržas ir attālas, bet jaušamas. Šis ir viens no tiem dīvainajiem vīniem, kurš degustācijās parasti paliek nepamanīts un savu īsto sūtību atklāj maltītes laikā. Garšā dominē skābums un tanīni, alkohola saldmei paliekot iepakaļ. Un tieši šīs garšas proporcijas tad arī šo kjanti padara par labu partneri praktiski jebkuram ar mērci aizdarītam ēdienam. Protams, īpaša uzmanība jāpievērš picām, makaroniem ar gaļas vai siera mērcēm, faktiski jebkurai gaļai ar gaļas garšu — jēram, liellopam vai medījumam. Ir tomātu laiks, un ticiet man, ja gatavosiet kaut ko ar tomātiem, Piccini kjanti derēs kā pie drēbnieka šūts uzvalks. Vīns ir gatavs un dzerams tieši šobrīd.

***

Kāpēc iesaka; Cena; Apgabals; Darītava; Vīnogas; Saderība ar ēdienu

Finca Flichman Oak Aged Malbec 2008

Akcijas cena un laba izvēle grilēšanas un BBQ pasākumiem.

4,50 ( akcijas cena )

Mendoza, Argentīna

Finca Flichman

100% Malbec

Steiks, desas, texmex, asi pupiņu ēdieni — čili.

Piccini Chianti 2007

Šobrīd labākais pieejamais kjanti no demokrātiskā plaukta gala.

4,55

Kjanti, Itālija

Piccini

Sangiovese

Pica, gaļas sautējumi ar tomātiem vai papriku, gulašs, spēcīgas siera mērces.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko