Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Nosaukti labākie pasaules restorāni

20.aprīlī Londonā notikusi pazīstamā izdevuma Restaurant Magazine balvu pasniegšana ceremonija, kurā par labāko pasaules restorānu tika nosaukts Spānijas restorāns El Bulli, kas šo titulu izpelnījās jau ceturto gadu pēc kārtas. Komentējot notikušo, El Bulli īpašnieks un šefpavārs Ferans Adrija, šo ceremoniju nosaucis par "izcilu vakaru Spānijai", citē lenta.ru. Pirmajā pieciniekā iekļuvuši vēl divi spāņu restorāni – Mugaritz (4.vieta) un El Celler de Can Roca (5.vieta).

Pasaules labākā restorāna šefpavārs kolēģu vidū tiek dēvēts par "alķīmiķi", pateicoties saviem drosmīgajiem eksperimentiem kulinārijā. Katru gadu viņš sava restorāna ēdienkarti papildina ar vairāk nekā 100 jauniem pavāru mākslas brīnumiem, raksta travel.ru. Vairāk par restorānu, kas atrodas Katalonijas kūrorta Kosta Brava ziemeļu pilsētā Roses, lasiet tā mājaslapā www.elbulli.com.


Žurnāla Restaurant Magazine sastādītajā sarakstā The S.Pellegrino World's 50 Best Restaurants 2009 otro vietu ieņēmis Lielbritānijas restorāns The Fat Duck, neskatoties uz to, ka pēc apmeklētāju masveida saindēšanās tas nesen uz laiku bija spiests slēgt savas durvis. Savukārt Kopenhāgenas restorāns Noma ar tās jauneklīgo šefpavāru Renē Redzepi ierindojies trešajā vietā. Šis Dānijas galvaspilsētas restorāns, kas salīdzinājumā ar pagājušo gadu pakāpies par septiņām vietām, šogad ieguvis arī Šefpavāru izvēles balvu (Chef's Choice Award), informē theworlds50best.com. Jāpiebilst, ka labākos no labākajiem restorāniem pasaulē šogad noteica 806 šefpavāri, restorānu kritiķi un Restaurant Magazine eksperti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko