vietu - Ilzīte Priedoliņa no Kuldīgas ar dažādu ziedu medu.Šogad konkursā piedalījās 75 biškopji no visas Latvijas. Novērtējot medu, tika ņemta vērā medus konsistnece, garša, kā arī smarža. Savukārt laboratoriski tika veiktas fizikāli ķīmiskās analīzes, nosakot mitrumu, diastāzes skaitli, HMF, brīvās skābes, reducējošos cukurus, kā arī tika veiktas ziedputekšņu analīzes, lai noteiktu vai medus patiešām ir Latvijas izcelsmes. Ik gadu rīkotā konkursa mērķis ir popularizēt medu, to daudzveidību un veselīgu dzīvesveidu, iepazīstināt patērētāju ar Latvijā ievāktām medus šķirnēm, kā arī noskaidrot atzītāko medus šķirni, uzsver konkursa rīkotāji.
Noskaidrots 2010.gada garšīgākais Latvijas medus
Starptautiskās pārtikas izstādes "Rīga food 2010" laikā jau otro gadu pēc kārtas par garšīgāko medu atzīts Saldus biškopja Jāņa Vainovska medus. Pērn laureāts bija biškopja plūmju medus, šogad uzvarētāja godā celts viršu ziedu medus, informē BT1 mediju koordinatore Inese Libere.Konkursā 2. vietu ieguva Olafs Baltgalvis no Tukuma ar meža ziedu medu, savukārt 3.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.