Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Novembra noslēgums bijis piektais siltākais pēdējos 88 gados

Šī gada novembra trešā dekāde ir piektā siltākā novembri noslēdzošā dekāde Latvijā pēdējos 88 gados, jo novembra noslēguma vidējā gaisa temperatūra bija 4,5 grādus augstāka par normu, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas meteoroloģijas centra publiskotā informācija.

Sinoptiķi apliecināja, ka vissiltāk šajā laikā Latvijā ir bijis 2006. gadā – tā novembra trešā dekādes vidējā gaisa temperatūra bija 2,2 grādus augstāka kā šogad. Otra vissiltākā novembra trešā dekāde bija 2009. gadā.

Šogad siltākas kā parasti bija visas dekādes dienas, bet visaugstāk – līdz +7,8 grādiem virs normas – gaiss sasila 27. novembrī. Pēc diennakts maksimālās gaisa temperatūras tas bija vissiltākais 27.novembris Latvijā. Temperatūra šajā dienā visā Latvijā sasniedza drīzāk oktobrim raksturīgus +8...+11 grādus. Daudzviet tika uzstādīti jauni konkrētās dienas konkrētajā vietā maksimālās gaisa temperatūras rekordi, informēja sinoptiķi.

Savukārt perioda vēsākā diennakts bija 21. novembris, kad vietām Austrumlatvijā sals valdīja visu diennakti, naktī temperatūras stabiņam noslīdot līdz pat -6...-7 grādiem.

Dekādes nokrišņu daudzums kopumā Latvijā bija 120% no normas ar teritoriālajām svārstībām no tikai puses no normas Rīgā līdz vairāk kā divām dekādes normām līdzvērtīgam nokrišņu daudzumam Cēsīs. Lielāki vai mazāki nokrišņi bija katru dekādes dienu, bet, nokrišņiem izkrītot visā Latvijā, vislielākais to daudzums bija laika periodā no 25. līdz 28. novembrim. Vislielākais diennakts nokrišņu daudzums, kas gandrīz sasniedza visas dekādes nokrišņu normu, bija 28. novembrī Rēzeknes novada Griškānos.

Atbilstoši gaisa temperatūrai nokrišņi lielākoties bija lietus veidā. Atsevišķās dienās vietām Austrumlatvijā īslaicīgais slapjais sniegs, 21. novembrī arī sniegs, kas ātri izkusa, tā arī neizveidojot sniega segu. Tādējādi šī novembra trešā dekāde, tāpat kā 2006. un 2009. gadu novembru trešās dekādes, pagāja bez sniega sega segas visā Latvijā. 

Toties šogad piedzīvojām rudens beigām – ziemas sākumam raksturīgos stipros vējus. 27. un 28. novembrī visā Latvijā vēja brāzmas sasniedza tuvu vētrai spēku, bet Kurzemes Baltijas jūras piekrastē vēja brāzmām bija ļoti stipras vētras spēks. Liepājas ostā brāzmu ātrums sasniedza 29, bet Ventspils ostā – 31 m/s. Brāzmām stipras vētras spēks bija arī Rīgas līča dienvidu daļā – Daugavgrīvā – 28 m/s.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko