Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Pēc ērces noņemšanas ir jāseko līdzi savam veselības stāvoklim

"Aizvadītajā diennaktī Latvijas Infektoloģijas centrā iestājušies pieci cilvēki, kuri varētu būt inficējušies ar ērču encefalītu", informēja Valsts aģentūras "Latvijas Infektoloģijas centrs" direktora pienākumu izpildītājs, profesors Jāzeps Keišs.  "Ērču inficētības līmenis ar encefalīta vīrusu šogad ir ļoti augsts - Latvijas Infektoloģijas centra laboratorijas Virusoloģijas nodaļā no visām pārbaudītajām ērcēm 8,5% ir inficētas.

Tāpēc iespējams, ka sasirgušo skaits ar ērču encefalītu var pieaugt," skaidro profesors. Viņš atgādina, ka būtiska ir laikus uzsākta ārstēšana. Pēc ērces noņemšanas cilvēkam ir rūpīgi jāseko līdzi savas veselības stāvoklim. Svarīgi atcerēties - no ērces piesūkšanās brīža līdz slimības izpausmei vidēji paiet 7 - 14 dienas, retos gadījumos divas dienas, vēl retāk - 30 dienas. Ērču encefalīts ir viltīga slimība, jo tā sākas ar vispārēja rakstura parādībām: paaugstināta temperatūru, nespēks, galvassāpes, sāpes kaulos, muskuļos, arī reibonis. Pēc dažām dienām slimnieks var justies labāk. Taču tas ir mānīgi, jo pēc 4-7 dienām slimības pazīmes atjaunojas tikai jau krietni izteiktāk, stāsta profesors Jāzeps Keišs. Tāpat jāpievērš uzmanība izmaiņām uz ādas ērces koduma vietā un ap to. Pamanot apsārtumu, uztūkumu ir jādodas pie ārsta, jo tikai mediķis noteiks vai tas nav saistīts ar Laima slimību, ko arī pārnēsā ērces.

Šobrīd Latvijas Infektoloģijas centrā kopumā atrodas astoņi cilvēki ar aizdomām par saslimšanu ar ērču encefalītu un viens pacients ar aizdomām par saslimšanu ar Laima slimību. Vienam pacientam ir apstiprināta diagnoze - ērču encefalīts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko