Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Pētījums: bērni Ziemassvētku vecītim tic vidēji līdz septiņu ar pus gadu vecumam

Bērni Ziemassvētku vecīša jeb salatēta esamībai tic vidēji līdz septiņu gadu un astoņu mēnešu vecumam, liecina privāto bērnudārzu tīkla _SIA BeBe.lv _rīkotās interneta aptaujas Rīgas reģionā dati, pētot ģimeņu tradīcijas Ziemassvētkos.

Pētījums parāda, ka saskaņā ar vecāku novērojumiem bērni pārstāj ticēt Ziemassvētku vecītim vidēji no septiņu gadu un astoņu mēnešu vecuma, kas saistāms ar skolas gaitu uzsākšanu, kur šis noslēpums tiek atklāts.

Aptaujas dati atklāj, ka 22% ģimeņu Ziemassvētku vecītis apciemo katru gadu, 30% aptaujāto norādīja, ka salatētis ierodas tikai dažreiz, 25% ģimeņu Ziemassvētku vecītis vēl nav apciemojis, taču šogad ir plānots viņu „aicināt”, bet 23% respondentu norāda, ka Ziemassvētku vecītis viņus nekad nav apmeklējis un arī nākotnē diez vai tas notiks.

Kā norāda aptaujātie vecāki – pārsvarā gadījumu salatēta lomu ģimenēs uzņemas vectēvi jeb opīši, ko apliecina 18% aptaujāto, savukārt, 13% ģimeņu ziemas saulgriežos pie bērniem nāk pārģērbies kaimiņš, un tik pat daudz gadījumos dāvanu maisu nemanāmi atstāj kāds rūķis.

Vispopulārākās  dāvanas bērnudārza un sākumskolas bērniem Ziemassvētkos ir dažādas rotaļlietas, ko labprāt dāvanu maisā ieliek 48% vecāku, tāpat iecienītas dāvanas zem eglītes ir grāmatas (17%), spēles (14%), drēbes (11%) un saldumi (5%).

Vecāki ar bērniem Ziemassvētkus mēdz bieži atzīmēt arī ārpus mājas – tā, piemēram, 36% ģimeņu ziemas saulgriežu publiskos pasākumus apmeklē katru gadu, 47% šādu iespēju izmanto neregulāri, bet 17% Ziemassvētkus svin tikai mājās. Ārpus Latvijas Ziemassvētkus ģimenes brauc svinēt diez gan reti – tikai 9% aptaujāto norādīja, ka to dara ik pa laikam, 25% to nav nekad darījuši, bet kādreiz cer īstenot, savukārt, 66% vecāku ir pārliecināti, ka ziemas saulgriežus svinēs tikai Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko