Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Piedāvā čartera reisus uz Austrijas Karintijas galvaspilsētu Klāgenfurti

Daļa no daudzajām tūrisma firmām, kas strādā Latvijā, piedāvā palīdzību ne tikai mums nokļūt kaut kur citur, bet darbojas arī pretējā virzienā, proti, viņu bizness ir organizēt ārzemnieku ceļojumus uz Latviju.

Tieši tā maijā uz Rīgu ceļos austrieši. Taču savs labums atlec arī mums: čartera lidmašīna teorētiski uz Austriju vispirms lidotu tukša, ja vien vietējā firma prātīgi neizdomātu turpceļā iesēdināt latviešus. Tieši tāpat var tikt atpakaļ, kad austrieši jau aizvesti mājās, bet lidmašīnai jāatgriežas Rīgā.

Pēc šāda principa maijā tiek rīkoti čartera reisi uz diviem galamērķiem Austrijā — uz Grācu un uz Klāgenfurti. Cena lidojumam abos virzienos, ieskaitot nodokļus, ir Ls 55. Lidojumi turp tiek veikti ceturtdienās, bet atgriešanās plānota svētdienās.

Čartera reisu organizētāji priecājas, ka biļetes uz Grācu jau gandrīz izpārdotas pat bez lielas reklamēšanas. Taču vērts pievērst uzmanību arī Klāgenfurtei, kas ir Austrijas dienvidu provinces Karintijas galvaspilsēta.

Jūsu korespondents Klāgenfurtē līdz šim nav bijis, taču ceļojumu izstādes iekrājis pāris tūrisma bukletus gan par pašu pilsētu ar 90 tūkstošiem iedzīvotāju, gan kalnaino apkaimi.

Izskatās, ka paši klāgenfurtieši visvairāk lepojas ar Verterezeru. Ne jau tāpēc, ka tam ir dīvaina forma: ezers ir 20 km garš un platākajās vietās tikai divus kilometrus šaurs. Bet gan tāpēc, ka no Alpiem saplūdušais zaļizilais ūdens esot tik tīrs, ka to pat varot dzert bez bažām. Vasaras mēnešos ezers ir iecienīta kūrvieta. Tiesa, maijā ūdens vēl varētu būt par aukstu. Tālab brīvdienas galvenokārt jāpavada pilsētas ielās vai pastaigās kalnos.

"Klāgenfurti bieži cildina gleznās vecpilsētas dēļ," apgalvo viens no tūrisma bukletiem. "Ietves zem arkādēm, vēsturiskas pasāžas un pagalmi, no kuriem daudzi tagad pārvērsti par omulīgiem alus dārziem un bāriem — tas viss kopā ar patīkamo Vidusjūras klimatu dod pilsētai unikālu auru. Vienkārša pastaiga ielās kļūst par kultūras piedzīvojumu, iepazīstot baroka un jūgendstila namu fasādes."

Ievērojamākie apskates objekti ir rātsnams, kas mājo 1650.gadā celtā pilī, un Rozenbergu pils, kas tapusi ap 1600.gadu. Pilsētā ir gan sava mākslas galerija, gan modernās mākslas muzejs. Ekskursantus pa pilsētas interesantākajiem objektiem izvadā zaļas bultas, kas sazīmētas uz ielām un trotuāriem.

Taču nav ko liegties, ka daudz vairāk apmeklētāju piesaista Minimundus parks, kur apskatāmas apmēram 150 pasaulslavenu būvju miniatūras kopijas.

Tikpat populāras ir pastaigas kalnos vai izbraucieni ar velosipēdu, galu galā šis ir pats Alpu grēdas austrumu gals.

***

uz Klāgenfurti

Vairāk par Klāgenfurti:

Info.klagenfurt.at

Vairāk par Karintiju: Carinthia-info.at

Vilciens no Klāgenfurtes līdz Venēcijai: 3 h, 29 eiro vienā virzienā

Lidojumus tirgo: Kolumbs, Your Run, Impro Ceļojumi un Express Travel

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko