Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Plāno veicināt apavu zīmola ZoFA atpazīstamību ārpus Latvijas

Plāno veicināt apavu zīmola ZoFA atpazīstamību ārpus Latvijas, pastāstīja dizainere Elīna Dobele.

"Latvijas tirgū "ZoFA" ir ieguvusi zināmu atpazīstamību un interese ir pietiekama, lai nodrošinātu salona darbību un pakāpenisku izaugsmi. Aptuveni 60%-70% saražotās produkcijas paliek Latvijas tirgū," stāstīja Dobele, norādot, ka nākotnē plānots turpināt meklēt sadarbības partnerus ārvalstīs.

"Ideja par ar rokām darinātu dizaina apavu zīmolu radās 2009.gada pavasarī. Kopš šī laika attīstība notikusi ļoti strauji," stāstīja dizainere, norādot, ka pirmajā uzņēmuma pastāvēšanas gadā ieguldīti aptuveni 8000 latu no privātiem līdzekļiem, kā arī izmantota biznesa partnera Andreja Ivanova ražošanas iekārtu bāze.

Pēc dizaineres teiktā, patlaban maksimālais apavu apjoms, kas tiek saražots mēnesī, ir 40 līdz 50 "ZoFA" apavu pāri. "Maksimālā iespējamā jauda pie esoša ražošanas nodrošinājuma ir 80-100 pāri mēnesī," atzina Dobele.

Zīmola "ZoFA" apavus Latvijā var iegādāties uzņēmuma ateljē Antonijas ielā, Rīgā. Ārpus Latvijas "ZoFA" apavus var iegādāties Japānā, Kumamoto pilsētas veikalā "Permanent Modern", Vācijā, Hamburgas veikalā "Hilde Leiss", Krievijā, Maskavas veikalos "Fashion Distribution" un "Stiletto", Lielbritānijā, Londonā, latviešu dizaineres Katjas Šehurinas modes salonā.

Kā ziņots, dizaina apavu ražošanas uzņēmums "ZoFA" uzvarējis Britu padomes starptautiskajā konkursā "International Young Design Entrepreneur Award 11".

Balvā Dobele ieguva iespēju šā gada septembrī doties apmaksātā septiņu dienu ilgā pieredzes apmaiņas braucienā uz Lielbritāniju, kur apmeklēs prestižo modes industrijas šovu "London Fashion Week", tiksies ar britu modes un dizaina nozares ekspertiem un citu valstu finālistiem, kā arī apmeklēs uzņēmumus.

Konkurss tiek rīkots kopš 2004.gada dažādās radošo industriju nozarēs - mūzikā, medijos, komunikācijās un interaktīvajās tehnoloģijās, dizainā un modē, kā arī publicistikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko