Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Puķu pavasaris Dabas muzejā

Latvijas Dabas muzejā no 13. – 16.maijam apmeklētājus priecēs izstāde "Puķu pavasaris". Izstāde tapusi sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrību (RDBB), kurai šogad aprit 110. gadskārta. Izstādē apmeklētājus priecēs vairāk nekā 300 dažādu šķirņu tulpes, narcises, hiacintes un citas pavasara puķes. Izstādes atklāšana 13.maijā plkst. 12.00 muzeja 2. stāva izstāžu zālē, informē Lāsma Vagoliņa, Latvijas Dabas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste.

Lai arī pavasara sausums ziedu audzētājus bija sabaidījis ar zemāku skaisto ziedu ražu, tomēr arī šogad Dabas muzejā ir saplaucis krāšņais ziedu lauks. Izstādē mazo Holandi Dabas muzejā veidos Latvijā pazīstami selekcionāri – Ēvalds Paupers, Vitauts Skuja, Juris Egle, Juris Švarcs, Pēteris Bikše, Mārtiņš Erminass. Izstādē piedalīsies arī Z/S "Dzintarlāči" un Z/S "Purkalni".

Šogad Vitautam Skujam rit 40 selekcijas darba gads un par godu šim notikumam būs iespēja vērot īpašo dāvanu Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrībai – "V. Skujas veltījums – tulpes Latvijā". Tāpat izstādē savu dārza krāšņumu ļaus vērtēt Ēvalds Paupers, kura izdotajam starptautiskais tulpju katalogam paliek 40 gadi.

Izstādes laikā būs iespējams konsultēties ar tulpju un narcišu audzētājiem. Izstādē apmeklētāji varēs noskatīt sev tīkamākās izstādes pārstāves un rudenī tās iegādāties turpat Dabas muzejā, kur notiks puķu sīpolu tirdzniecība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko