Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Putna ligzda pievilina Ķīnas tūristus

Gadiem ilgi Lielais Ķīnas mūris un Aizliegtā pilsēta ir bijuši starp lielākajiem tūristu valdzinājumiem Ķīnā. Savukārt tagad šim duetam ir pievienojusies arī Putna ligzda, kas piesaista ne tik daudz ārvalstu, cik vietējos tūristus. Deviņus mēnešus pēc Pekinas Olimpiskajām spēlēm tūristu tūkstoši no visas valsts pulcējas šajā ikoniskajā stadionā – vietā, kur notika Vasaras spēļu atklāšana un noslēguma ceremonija.

Lai arī pēdējā laikā nav bijuši īpaši labi laikapstākļi un atvaļinājumu sezona vēl nav sākusies, katru dienu Putnu ligzdu apmeklē 20 000 līdz 30 000 tūristu. Viņi maksā 50 juaņas jeb 7 ASV dolārus par ieejas biļeti, lai pasēdētu tribīnēs, nofotografētos uz stadiona zāliena un vērotu neko. Daži apmeklētāji ir ģērbušies Ķīnas nacionālās komandas formā, uzlikuši kaklā neīstu medaļu un rokā tur Olimpiskās lāpas kopiju.

Lai piesaistītu vēl vairāk apmeklētāju, tiek plānots stadionā rīkot dažādus pasākumus. Piemēram, 8.augustā, atzīmējot Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas pirmo gadadienu, tiks izrādīta Džakomo Pučīni opera Turandota.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko