Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Rīga varētu kļūt par Baltijas gastronomijas tūrisma galvaspilsētu

Rīgai ir potenciāls kļūt par Baltijas gastronomijas tūrisma galvaspilsētu, secināts Gastronomijas pilsētu apvienības _DELICE _organizētajā seminārā Birmingemā.

Semināra ietvaros dalībnieki no astoņām apvienībā iesaistītajām pilsētām - Rīgas, Birmingemas, Helsinkiem, Lionas, Leipcigas, Lozannas, Gēteborgas un Stavangeras - apsprieda jautājumu, kā, popularizējot gastronomijas tūrismu, iespējams būtiski palielināt pilsētu apmeklējušo tūristu skaitu un gūt ievērojamus papildus ieņēmumus valsts un pašvaldības budžetā. Tam kā labs piemērs tika minēta pati Birmingema, kas sevi pozicionējot kā kulinārijas izcilības centru, pēdējo trīs gadu laikā palielinājusi tūristu skaitu par 11%. Ieņēmumi no tūristiem sniegtajiem pakalpojumiem pieauguši par 24%, bet par 5% palielinājies darbavietu skaits.

Semināra ietvaros, dalībnieki apmeklēja arī festivālu "Birmingemas garša", kas, popularizējot gastronomijas tūrismu un vietējo produktu izmantošanu ēdienu gatavošanā, ir kļuvis par vienu no iecienītākajiem tūrisma produktiem gan vietējiem iedzīvotājiem, gan ārvalstu tūristiem. Ievērojot to, ka pagaidām līdzīgi pasākumi nevienā no Baltijas valstīm nenotiek, nozares pārstāvji apsver iespēju 2011.gada pavasarī organizēt gastronomijas festivālu arī Rīgā. Tādējādi Rīgai būtu visas iespējas kļūt par Baltijas gastronomijas tūrisma galvaspilsētu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 25.10.2024

Ar gadiem cerības uz mīlestību, līdz nāve šķirs, kļūst arvien reālākas.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko