Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Samsung Smart TV piedāvā Vestarda Šimkus, ELVI/DUNIAN un Katrīnas Neiburgas koncerta tiešraidi internetā

Pateicoties Samsung Smart TV, ikvienam ir iespēja 11. decembrī no plkst. 19:00 tiešraidē skatīties Samsung Smart Sessions koncertu ar Vestardu Šimku, ELVI/DUNIAN un Katrīnu Neibugu. Visi trīs izsludinātie koncerti 9., 10. un 11. decembrī ir pilnībā izpārdoti, tāpēc tiešraide ļaus unikālo koncertu noskatīties visiem interesentiem, kas nevar to vērot klātienē.

Vestards Šimkus atzīst, ka patiesi novērtē Samsung žestu, sniedzot iespēju koncertu redzēt daudz plašākai auditorijai: „Mēs kopā ar elektroniskās mūzikas duetu ELVI/DUNIAN un multimediju mākslinieci Katrīnu Neiburgu pie šī koncerta programmas strādājam jau trīs mēnešus. Visi esam ieguldījuši milzīgu radošo enerģiju, kā rezultātā top tiešām unikāls koncerts, tādēļ jo īpašs prieks, ka to redzēs un dzirdēs daudz vairāk skatītāji kā varētu satilpt trijās pilnās Splendid Palace zālēs.”

Ikviens no dalībniekiem atzinis, ka šis projeks ir liels izaicinājums un, gatavojoties koncertam, viņi ar lielu prieku iedziļinājušies iepriekš ne tik pazīstamu mūzikas žanru pasaulē.

Vestards Šimkus: „Šī koncerta programmas vienojošais elements esmu es pats – skanēs manis komponēta oriģinālmūzika un citu komponistu skaņdarbi, kurus esmu aranžējis klavierēm, savukārt katrs no šiem darbiem ir tapis kādas konkrētas tautas kultūras ietekmē, ar kuru man ir bijusi ilgstošāka saikne, dzīvojot un studējot tādās valstīs kā Latvija, Spānija, Vācija un ASV. Šī programma atspoguļo tās ietekmes, kas mani kā mūziķi ir veidojušas līdz šim.”

ELVI/DUNIAN: „Nav jau tā, ka akadēmiskā un klasiskā mūzika nekad nebūtu vienota ar moderno, tā saucamo elektronisko mūziku, vai populārās mūzikas žanriem. Taču lielākajā daļā gadījumu tas ir kā galerijā vai muzejā aplūkot diptihu – divu gleznu kompozīciju uz vienas sienas. Mūs šajā projektā interesēja kas cits – vai varam kopā uzgleznot vienu skaistu lielformāta attēlu?”

Katrīna Neiburga: „Vestarda un ELVI/DUNIAN kopdarbā radīta emocionāli tik ļoti uzrunājoša mūzika, ka, strādājot pie koncerta vizualitātes, man bija jācenšas neizkust sentimentā. Skaņdarbus papildinu ar videoprojekcijām, uzsverot mūzikas spēku, kas, manuprāt, var būt gan graujošs, gan atjaunojošs – tāpat kā dabas spēki un procesi, kurus izmantoju šajās vizualizācijās.”

Samsung Smart Sessions – tās ir koncertsesijas prasīgai un izglītotai auditorijai, kurās apvienota perfekcija, gadsimtos vērtību nezaudējoša mūzika, akadēmiskas vērtības un mūsdienu tehnoloģiju dotās iespējas. Klasika, kvalitāte un inovācijas – tas ir tas, kas raksturo Samsung zīmolu, un šīs vērtības tiek iedzīvinātas koncertsesijās, kurās sastopas atšķirīgas kultūras vides, akadēmiskā mūzika tiek savienota ar mūsdienu kultūras elementiem – DJ eksperimentiem, elektronisko mūziku un spilgtām videoprojekcijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Mailo, Riči un citi mīluļi meklē jaunas mājas

Ar laikraksta Diena un portāla Diena.lv starpniecību ceram atrast šiem dzīvniekiem jaunas mājas un gādīgus saimniekus. Aplūko bildes galerijā - ja nu kāda ķepaiņa bilde tevi uzrunā un pavisam drīz ...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko