Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Sausās acs sindromu veicina - darbs ofisā, kontaktlēcas

Sausās acs sindroms ir bieži izplatīts redzes diskomforta un kairinātu, apsārtušu acu iemesls. Kādi tad ir galvenie iemesli tā attīstībai un kādi faktori provocē Sausās acs sindroma rašanos, Sieviešu Klubam stāsta acu ārste Vineta Aizkalne no Dr. Lūkina acu klīnikas. 

"Sausās acs sindroms ir multifaktoriāla slimība. Acu slimības ar terminu Sausā acs apraksta stāvokli, kam raksturīga nepietiekama acs mitrināšana ar asarām! Tam par iemeslu var būt nepietiekams asaru daudzums, nepilnvērtīgs to sastāvs vai nepietiekami bieža acu mirkšķināšana," stāsta Vineta Aizkalne.
Ir iespējami dažādi Sausās acs sindroma provocējošie faktori. Piemēram, strādājot pie datora cilvēks acis mirkšķina retāk (piecas reizes minūtē, bet norma ir piecpadsmit reizes minūtē).

Vēl Sausās acs sindroma rašanos var ietekmēt arī apkārtējā vide (piemēram, kondicionēts gaiss ofisa telpās, temperatūras svārstības, kas izsauc asaru plēvītes nestabilitāti vai pastiprinātu acs virsmas izžūšanu).

Tāpat šobrīd arvien pieaug to pacientu skaits, kuri ikdienā izvēlas lietot kontaktlēcas, un arī tas ir viens no šī sindroma provocējošajiem faktoriem. Vēl to izraisa arī jaunu, modernāku medikamentu lietošana un dažādas vispārējas organisma saslimšanas (piemēram, Reimatoīdais artrīts, Sistēmiskā sarkanā vilkēde, Hašimoto tireoīds un citas).

„Sausās acs sindroma gadījumā pacientam noteikti iesaku vērsties pie sava acu ārsta, kurš diagnosticēs tā smaguma pakāpi un cēloni, kā arī sniegs atbilstošu ārstēšanu! Šī sindroma ārstēšanas veids var mainīties atkarībā no slimības smaguma pakāpes,” tā Vineta Aizkalne.

Raksts tapis sadarbībā ar SieviešuKlubs.lv




Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko