Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Sievietes guļ ilgāk un labāk nekā vīrieši

Sievietes uzskata, ka viņām naktsmiegs ir daudz nemierīgāks un īsāks nekā vīriešiem, bet nīderlandiešu zinātnieku pētījums apliecina pretējo - viņi apgalvo, ka sievietēm miegs ir labāks nekā vīriešiem raksta BBC. To, cik ilgi guļ sievietes un vīrieši un kam ir labāks miegs, zinātnieki noskaidroja, pētījumā iesaistot 956 dalībniekus vecumā no 59 līdz 79 gadiem. No tiem vairāk nekā puse bija sieviešu.

Vispirms pētījuma dalībniekiem tika lūgts novērtēt savu miegu. Vīrieši apgalvoja, ka viņu miega ilgums naktī ir septiņas stundas, bet pēc miega mērījumiem izrādījās, ka tas ir sešas stundas un 40 minūtes. Sievietes bija aprēķinājušas, ka naktīs guļ sešas stundas un 47 minūtes, bet patiesībā viņas gulēja sešas stundas un 56 minūtes. Tātad sievietes guļ par 16 minūtēm ilgāk nekā vīrieši. Turklāt viņām naktsmiers ir mazāk saraustīts.

Eksperti skaidro, ka novecojot vīrieši daudz ātrāk nekā sievietes zaudē miega kvalitāti. To, kļūstot vecākiem, iespaido arī kaites, kas kļūst aktuālas tikai vecumā, piemēram, sāpes un vajadzība naktī apmeklēt tualeti.

Miega ilgumu un kvalitāti nosaka arī tas, vai dalībnieki lieto miega zāles un alkoholu. Pēc pētījuma datiem, ar miega zālēm vairāk aizraujas sievietes (14,9%) nekā vīrieši (6,1%). Savukārt vīriešu vidū vairāk izplatīta alkohola lietošana. Turklāt alkohols miegu saīsina.

Miega eksperti pētījuma dalībnieku atšķirību starp miega subjektīvo un objektīvo vērtējumu skaidro nevis ar to, ka sievietes, iespējams, vairāk sūdzas nekā vīrieši, bet vaina ir tā, ka vīrieši pārvērtē sava miega ilgumu. Veselības eksperti vīriešiem iesaka izvērtēt iespējas, kā uzlabot sava miega kvalitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko