Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Sirdī - dārznieks. Puķu bende

Viedokļi no lasītāju vēstulēm un diena.lv komentāriem

rm Jā, jā, lepnības gars man mazliet ir saplacis (ko tur tā pūlēties, var taču veikalā nopirkt). Jau rudenī zālāja placis tika uzrakts, tagad uz palodzes jau ir tomātu stādi 25 cm garumā, kastītē sadīgušas dažādu šķirņu samtenes, un sapirktas šādas tādas sēklas. Lieku cerības uz krūmveida ķirbi (ideāli, ja nestiepjas), uz cukini, patisonu. Kartupeļus gan neaudzēju. Un pašas svaigie gurķīši, kurus var nokraukšķināt ar visu mizu. Labu un saulainu vasaru un bagātu ražu visiem dārziņmīļiem!

Irse Manī dārznieka gars pamodās nesen, kad sapnis par savu māju tika piepildīts. Katru dienu apraugu savas puķes un pērn iestādītos augļu kociņus, priecājos par katru pumpuru. Visas palodzes pilnas ar dēstu kastēm, stādīšanu gaida daudz dāliju, peoniju, gladiolu. Šogad būs arī salāti, gurķīši, cukini un garšaugi. Es atpūšos no šīs trakās dzīves rokot, ravējot, stādot, un vēlāk sirds līksmo par pašu rokām radīto skaistumu.

Inese Roze. Pēc kārtējās pieveiktās biešu un burkānu vagas bērnībā zvērēju sev, ka pieaugšu un man nekad nebūs dārza un neviens mani ne par kādu naudu nepiespiedīs ravēt nezāles. Mamma mani sauca par puķu "bendi", jo manas laistīšanai uzticētās puķes drīz vien atgādināja apvītušas salātlapas. Pagāja vairāk nekā divdesmit gadu, un nu esmu sagaidījusi otro pavasari savā dārzā. Gribētos lielāku zemes gabalu, lai pietiktu vietas siltumnīcai un sakņu dārzam, kaut gan sākumā biju domājusi tikai par mauriņu un dažām puķu dobēm. Pērn sastādīju augļu kociņus, avenes, ogu krūmus, tagad gatavojos arī zemeņu dobei. Bērnībā man mazā māsa pusi dienas notupēja zemeņu dobē un glāstīja pusgatavo ogu, līdz viņa nejauši apēdās. Pagājušajā vasarā, kad mana meita cītīgi apraudzīja vasaras zemenes ar mazām dzeltenām ogām, apsolīju, ka šogad būs vairāk pieskatāmo. Man pazūd laika izjūta veikala dārza nodaļā pie puķēm, gribas visas sev… Vīrs joko, ka man jāiet pie psihoterapeita, jo man ir atkarība no puķēm. Lieldienu rītā pamestos un pusizpostītos dārziņos izraku palielu plūmi, dažas mežrozes un krokusus, piekrāvu pilnu ķerru, knapi varēju pastumt tos pāris kilometrus līdz mājām. Cīnos ar ūdensžurkām, kuras pamanījās apgrauzt rododendriem saknes, roku zemi jaunām dobēm un priecājos par pirmajām tulpēm un jaunajiem rožu dzinumiem. Manā dārzā būs daudz rožu.

Rakstiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV– 1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko