Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Slinka, ekstrēma un komfortabla šļūkšana pa Latvijas pauguriem

Tu domā, visi māk slēpot? Ko lai dara tie, kuri nemāk? Sēž kafejnīcā? Uzraksti, kur var nošļūkt no kalna, pēc tam izdzert krūzi tējas un bērns var siltumā pačurāt, - tāda man nesen bija saruna ar kādu ģimeni. Teju stundu spriedām, cik forši ir laisties. Atcerējos, kā bērnībā ar ragaviņām laidos no pagraba.

Ar plēvi patika labāk, tāpēc klusītēm pluinīju siltumnīcu. Reiz tētis melnā celofāna kulē ielika maisu siena - ar tādu rīku no Gaiziņa laisties bija kaifs. Un kāda sieviete laidās ar stikla cepumšķīvi! Šļūkšanas kāre nezuda arī vasarā, kad bez jebkādiem palīglīdzekļiem slidinājos no kūdras kaudzes. Nesen draudzenes ieteica melnajā atkritumu maisā ielikt spilvenu un aizsiet galu. Esot ideāla braukšana. Nu tad - aiziet! Šļūkšana pierobežā

Nesen pabiju Egļu kalnā Daugavpils rajona Sventē. Vieta ar brīnišķīgu skatu. No 24,6 m augstā skatu torņa skaidrā laikā varot redzēt pat Ignalinas AES dūmeņus. Kādā no būdām redzēju "iesprostotas" kameras jeb tūbingus. Citi tos dēvē arī par sniega matračiem, jo laišanās lejup no kalna ir mīksta. Egļu kalnā kameršļūkšana maksā divus latus stundā, trases garums ir 100 metru, augšup uzvilks speciāls pacēlājs. Var šļūkt arī naktī, jo trase ir apgaismota. Darbojas kafejnīca, pieejami vairāki grili.

Šļūkšanu ar stūrēšanu piedāvā Ozolkalns. Speciālās kalnu kamanās var braukt viens un divatā, un tās padodas vadībai. Braukšana pa vienu no slēpošanas trasēm notiek ceturtdienās 16-18, piektdienās un sestdienās 22-24. Kamanu nomas cena Ls 2/h; Ls 3/2 h + pacēlāja biļete. Pacēlājs norādītajos laikos maksā no Ls 4/ h.

Kameršļūkšana ar kāpšanu kalnā pieejama Reiņa trasē un maksā Ls 2/30 min vai Ls 3/h; Mežezerā Ls 2/h; Gaiziņā Dāmu paradīzes pusē Muļķīšu kalnā Ls 3/30 min, Ls 4/h; Lido kalnā Ls1 /h.

Komfortabla kameršļūkšana ar pacēlāju ir Valmieras Baiļos un maksā Ls 3/h; brīvdienās maksa par trim braucieniem Ls 1, savukārt Lemberga hūtē Ventspilī nošļūkt un uzbraukt kalnā var par Ls 1,50/30 min un Ls 2,50/h. Hūtē ir picērija Stendera pica ar plašu picu izvēli.

Ar ragaviņām ļauj braukt arī Tukuma rajona Milzkalnā un Riekstukalnā Baldonē, taču šļūcamie jāņem līdzi pašiem.

Mežonīgs un mistisks šļūciens būs Zilajā kalnā Valmieras rajonā. Zilais kalns bijusi senlatviešu svētvieta. Andreja Pumpura eposā Lāčplēsis kalns minēts kā visas tautas pulcēšanās vieta. Skats no tā paveras varens, piesēst var no guļbaļķiem celtā piknika vietā. Šļūcamais jāņem līdzi pašiem. Noderēs arī ķivere, jo uz kalna aug ļoti daudz koku.

***

Šīs nedēļas nogalē

Ledusskulptūras Uzvaras parkā Jelgavā būs apskatāmas 14. un 15.februārī no plkst.10 līdz 22. Svētku atklāšana plānota 14.februārī plkst.16, tajā paredzēta performance ar galaktiskiem tēliem, dziedātājas Elīnas Fūrmanes uzstāšanos un daudz kas cits, pulksten 18 notiks labāko skulptoru apbalvošana.

Baiļos 14.februārī notiks pasākums mīlas un drošības noskaņās Learn to Ride. Latvijas augstskolu studenti aicināti Sniegakluba Drošā kalna uzraudzībā apgūt slēpošanas un snovborda prasmes un pēcāk tās parādīt neformālās sacensībās. Būs bārbekjū, dīdžejs un noslēgumā ballīte Multiklubā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko