Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Trešdiena, 27. novembris
Lauris, Norberts

Spānijā aizvadīta ikgadējā tomātu kauja

Spānijā trešdien tika aizvadīts ikgadējais La Tomatina festivāls ar neiztrūkstošajām tomātu cīņām, kas ir pasaules lielākā ēdiena kauja.Bunjolas pilsētas iedzīvotāji un viesi no Austrālijas, Japānas un ASV stundu no vietas puskaili mētājās ar tomātiem."Tas bija traki. Cilvēki lēkāja apkārt, mētāja tomātus un slīdēja uz tiem," sacīja 20 gadus vecais Alekss Heriss no Dorsetas Lielbritānijā.

"Tas bija lieliski," sajūsmināti stāsta Londonā dzīvojošais austrālietis Bens Brauns. "Spraigi, haotiski, šis pasākums noteikti nav domāts klaustrofobiskiem cilvēkiem. Tā būs tavas dzīves visjautrākā stunda.""La Tomatina" ir viens no Spānijas populārākajiem tūristu galamērķiem, taču šogad to aizēnojis strīds par pasākuma privatizāciju. Šogad par iespēju nomētāt vienam otru ar tomātiem pirmoreiz ieviesta minimālā dalības maksa 10 eiro apmērā, par ko pasākuma rīkotāji apņēmušies nodrošināt kārtību un drošību tomātu kauju norises vietā.Festivāla dalībnieku skaits pēdējos gados sasniedzis pat 40 000, taču šogad tika izdoti tikai 22 000 biļešu, tādējādi ierobežojot dalībnieku skaitu.Bunjolas pašvaldības lēmumu noteikt dalības maksu apšaubījusi konservatīvā Tautas partija (PP), kas pieprasījusi uzsākt izmeklēšanu. "Mēs nespējam novērsties, ja ir aizdomas par korupciju un nelegālu festivāla privatizāciju," sacīja PP pārstāvis.Kopumā La Tomatina festivālā tika izšķaidīti 125 000 tomātu.Tomātu kauju izcelsme nav skaidri zināma, taču leģenda vēsta, ka La Tomatina aizsākās 40.gadu vidū, kad vairāki jaunieši tika izraidīti no kādiem svētkiem un sāka mētāties ar ēdienu netālu no pilsētas laukumā novietota dārzeņu kioska.Protests esot atkārtots katru gadu, līdz 1957.gadā tika nolemts to padarīt par festivālu. 90.gados tas iekaroja starptautisku popularitāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko