Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Trešdien Rīgas Kongresu namā - galvaspilsētas bērnu un jauniešu koncerts

Trešdien, 17. aprīlī, Rīgas Kongresu namā vairāk nekā 500 Rīgas bērnu un jauniešu uzstāsies koncertā Es sākšu ceļu no sevis. Koncertā piedalīsies Rīgas kori un deju kolektīvi, kuri allaž ir pārstāvējuši galvaspilsētu Dziesmu un deju svētkos, bet šoreiz sagatavojuši programmu ar Imanta Ziedoņa sentencēm, pazīstamām un tautā iemīļotām dziesmām un deju rakstiem. Koncerta īpašie viesi - mūziķi Goran Gora, Māris Vitkus, Jānis Oleksis un Mārtiņš Miļevskis.

Koncerta sākums ir plkst. 19.00. Taču pirms koncerta ikviens apmeklētājs varēs baudīt Rīgas vokālo un vokāli instrumentālo ansambļu sniegumu, kuri jau no plkst. 18.00 muzicēs Kongresa nama foajē. Pirms koncerta un tā starplaikā varēs aplūkot arī Rīgas izglītības iestāžu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursa Kur saulīte rotājās labāko darbu izstādi.

„Ideja par šādu koncertu radās, saprotot cik liela un būtiska ir interešu izglītības nozīme bērnu un jauniešu radošajā un personības izaugsmē. Mēs vēlējāmies, lai ikviens Rīgas un Latvijas iedzīvotājs uzzinātu, cik tālu jaunā paaudze ir gatava iet šo tautas tradīciju apzināšanas, kultūras mantojuma saglabāšanas un tālāknodošanas ceļu. Rīgā interešu izglītības piedāvājums ir plašs un pieejams ikvienam no četru līdz 25 gadu vecumam,” par koncerta tapšanu un tā ideju stāsta Rīgas Interešu izglītības centra vadītāja, koncerta režisore Inga Cimiņa.

Rīgas interešu izglītības 315 koros dzied vairāk nekā 10 tūkstoši bērni un jaunieši, vokālajos un vokāli instrumentālajos ansambļos muzicē gandrīz četri tūkstoši dalībnieku, 378 tautas deju kolektīvi pulcē teju piecus tūkstošus dejotāju un tikai par dažiem simtiem mazāks ir citu žanru deju kolektīvu dalībnieku skaits. Daudzi no šiem kolektīviem šovasar piedalīsies XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkos.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīzes tirdzniecības vietās vai interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko