Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Ušakovs tūristiem piedāvā Rīgā gan piedzerties, gan salabot zobus

"Ķirurģija patiešām ir palīdzējusi manai karjerai," britu laikraksts The Times citē Grietu Baštiku, 20 gadus vecu latviešu modeli, kurai Latvijā veikta plastiskā operācija - sašaurināts un iztaisnots deguns. Tagad viņa ir modele Armani kolekcijām. Rakstā ar nosaukumu Rīga cer, ka plastiskā ķirurģija uzlabos tūrisma industrijas tēlu stāstīts par Rīgas vēlmi attīstīt medicīnas tūrismu, lai mainītu tās tēlu potenciālo tūristu acīs. Rakstā to cenšas arī mērs Nils Ušakovs (SC).

The Times tēlaini raksta, ka Rīgai apnikusi tās reputācija kā trokšņainam britu vecpuišu ballīšu patvērumam, tādēļ tā tagad pati sev veikusi sejas ādas savilkšanas plastisko operāciju. Laikraksts raksta, ka Baltijas valstīs plastiskā ķirurģija klientiem izmaksā aptuveni par 40% lētāka nekā Rietumeiropā. Esot manāms, ka institūcijas iedrošinot šo nozari, lai veidotu jaunu pilsētas tēlu. Rakstā gan atzīmēts arī amatpersonu viedoklis, ka dažas deguna operācijas īsā laikā nespēs pilnībā pārveidot Rīgas reputāciju.

Rakstā citēts Rīgas mērs Nils Ušakovs, kurš saka: "Mēs vēlamies, lai vairāk tūristu, vairāk britu, brauktu veikt plastiskās operācijas, vai arī, piemēram, saņemt zobārsta pakalpojumus". Viņš arī saka - "Jūs joprojām varat piedzerties, un jums arī var zobus salabot, cenas būs ievērojami zemākas". N.Ušakovs arī saka, ka klubi, kuri "klonē" kredītkartes vai pieprasa par lētu šampanieti tūkstošiem eiro, esot izstumti ārā no biznesa.

The Times arī stāsta par astoņu Latvijas ārstniecības iestāžu izveidoto apvienību Baltic Care, kurai tagad ir konsultāciju birojs Londonā. Tajā darbojas plastikas ķirurgs Jānis Zaržeckis, kurš rakstā nosaukts par vienu no vadošajiem plastiskās ķirurģijas speciālistiem Latvijā. Viņš žēlojas, ka Latvijā līdz ar ekonomisko depresiju viņam tagad esot mazāk vietējo plastiskās ķirurģijas pacientu, un arī ārvalstu pacienti tagad vairāk skaitot naudu nekā pirms pāris gadiem. J.Zaržeckis jau operējis vairākas pacientus no ārvalstīm. Rakstā intervēti divi no viņa pacientiem. Brits Rons Ramsvels, 73 gadus vecs dzelzceļa inženieris, Latvijā bijis operēts trīsreiz, viņam J.Zaržeckis piecu gadu laikā veicis vairākas plastiskās ķirurģijas operācijas. Otra apmierinātā paciente ir Grieta Baštika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Raksts portālā "Times Online"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko