_Tipisks buljona kubiņu sastāvs:Sāls (ap 40 – 50%)MaltodekstrīnsCieteGaršas pastiprinātāji E 621, E 631, E627GlikozeAugu taukiCukursAromatizētājiVistas (vai cits) gaļas pulveris_Gandrīz visi populārākie kubiņi satur virkni E vielu. Vai tās kaitē cilvēka veselībai? Žurnāla Dienas Ēdieni februāra numurā buljona kubiņa sastāvu skaidro Latvijas Organiskās sintēzes institūta direktors Ivars Kalviņš.
Vai buljona kubiņš ir kaitīgs cilvēka veselībai?
Nav tāda ēdiena, ko no pliekana par gardu nevarētu padarīt, pieliekot buljona kubiņu. Pat daudzi pavāri nevairās savās virtuvēs izmantot mākslīgi ražotos buljonus. Kubiņš neizteiksmīgu mērci var padarīt ēdamu,un ļauj ātri un vienkārši pagatavot gardu buljona zupiņu, raksta žurnāls Dienas ēdieni.Bet no kā tas sastāv, un, vai lietojot šādu buljonu, mēs sev nenodarām pāri? Izpētot vairāku ražotāju buljona kubiņu iepakojumu, secinājām, ka galvenais, ar ko tie cits no cita atšķiras, ir zīmols un iepakojuma izskats, bet sastāvs būtībā ir viens un tas pats – dažādu E vielu virknējums.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.