Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Vai, mīlējoties mēnešreižu laikā, var palikt stāvoklī?

Mūžvecs jautājums, kas tirda ne vien jaunas meitenes, bet arī pieaugušos – vai tiešām, mīlējoties menstruālā cikla laikā, ir jāizsargājas no negaidītas grūtniecības? Izlasi speciālista atbildi!

Jautājums:
"Skolā mums, meitenēm, mācīja, ka jāizsargājas ir pilnīgi vienmēr - ne tikai lai nesaslimtu, bet arī lai nepaliktu stāvoklī. atvainojos par savu naivo jautājumu, bet esmu pamanījusi,ka ne es vienīgā tāda, jo nesaprotu un varbūt jūs varat izskaidrot - vai, mīlējoties mēnešreižu laikā, teorētiski ir iespējams palikt stāvoklī?"

Atbild Anna Suhanova, auglības atpazīšanas metodes instruktore
Sveiki! Mēnešreižu laikā var palikt stāvoklī gan teorētiski, gan praktiski. Un bieži vien tā arī notiek. Tas var notikt divās situācijās. It kā ir zināms, ka sievietei olšūna var tikt apaugļota 12 stundas mēnesī, bet spermatozoīdi sievietes organismā, viņas auglīgajās gļotās spēj nodzīvot 3-5 un pat reizēm 7 dienas.
Auglīgās gļotas izdala dzemdes kakls estrogēna (sievišķā hormona) ietekmē. Estrogēnu teorētiski olnīcas sāk ražot pēc mēnešreizēm, bet pie īsiem cikliem, īsākiem par 26 dienām, bieži vien mēnešreižu laikā, līdz ar to radot spermatozoīdiem dubultā labvēlīgu vidi. Maksts mikroflora ir pamatā skāba, un tādā vidē nekas neizdzīvo, tai skaitā spermatozoīdi, bet auglīgās gļotas padara maksts vidi sārmainu. Asinis arī ir sārmainas, līdz ar to tas tikai uzlabo auglīgo gļotu kvalitāti un mazie, astainie draudziņi, nonākot tādā paradīzē, vienkārši sajūk prātā aiz laimes. Par cik galējo kapacitāti vai briedumu spermatozoīdi iegūst tikai sievietes organismā, auglīgajās gļotās, tad minētā vide ir tik labvēlīga, ka nekas viņiem vairs netraucē sagaidīt olšūnas iznākšanu, kas notiek ātri vien pēc mēnešreizēm.

Otrs gadījums ir tad, ja sievietei ir bijis anuvolators cikls, tas nozīmē - cikls bez ovulācijas. Ja sieviete sevi nenovēro un novērojumus nepieraksta, ja nav iemācījusies atpazīt savu auglību, viņa par to visbiežāk neko nezina. Kaut kādā brīdī sākas asiņošana, kas tiek noturēta par īstām mēnešreizēm. Patiesībā tā ir pseidomenstruācija, jo ovulācijas nav bijis. Ja ovulācijas nav bijis, tad asiņošana ierasto mēnešreižu laikā ir visauglīgākais un vislabvēlīgākais laiks bērna ieņemšanai. Tāpēc es visaām sievietēm tomēr iesaku iemācīties atpazīt tos procesus, kas notiek viņu organismā, un tad nebūs pārsteigumu, un jūs pilnībā varēsit uzņemties atbildību par savu auglību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko