Vai skābenes ziemai var saldēt?
Atbild Biruta: "Skābenes noteikti var saldēt. Arī es pati esmu saldējusi skābenes. Vispirms lapas nomazgā, tad tvaicē vienu minūti, tad pako cieši noslēdzamā plastmasas traukā un liek saldētavā. Kāpēc jātvaicē? Tiek ieteikts jebkādus dārzeņus pirms saldēšanas noplaucēt. Tā kā skābeņu lapiņas ir ļoti maigas, plaucējot tās var pavisam izjukt, tādēļ labāk tvaicēt. Ja procedūru grib vienkāršot, lapas var likt parastā sietā un iemērkt uz īsu brīdi vārošā ūdenī. Bet tad siets ar lapām labi jānotecina."
Jautājumus Birutai sūtiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV-1004.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.