Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Valmierā uzstāsies portugāļu fado zvaigzne Carminho

13. februārī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā koncertēs uzlecošā portugāļu fado zvaigzne Carminho, kura atzīta par vienu no jaunās paaudzes talantīgākajām fado dziedātājām. Portugāļu izcelsmes māksliniece Carminho Latvijā viesosies pirmo reizi, viņas priekšnesumu varēs baudīt tikai trīs pilsētās - Valmierā, Rīgā un Preiļos, informēja Valmieras pašvaldības pārstāve Līga Tarbuna.

Carminho dzimtajā Portugālē EMI Music paspārnē izdotie albumi Fado un Alma jau paguvuši iegūt zelta un platīna statusu. Carminho, īstajā vārdā Maria do Carmo Carvalho Rebelo de Andrade dzimusi 1984. gada 20. augustā Lisabonā, mūziķu ģimenē. Dziedātājas māte Teresa Sikeira (Teresa Siqueira) arī bijusi slavena fado dziedātāja, tāpēc nav pārsteigums, ka Carminho ne tikai veiksmīgi turpina labākās klasiskās un mūsdienu fado mūzikas tradīcijas, bet izpelnījusies arī atzinību par inovatīvu pieeju, apvienojot portugāļu fado ar populāro mūziku, džezu un roku.

Carminho savā fado mūzikas izpildījumā ieliek dažādu mūsdienu mūzikas žanru harmonijas, kas padara skanējumu eklektiskāku, oriģinālāku un mūsdienīgāku. Gados jaunā māksliniece ar savu fado interpretāciju un jaunības degsmi īpaši uzrunā jauno paaudzi. Pēc dalības spāņu zvaigznes Pablo Alboran singlā Perdoname, kurš iekaroja Spānijas čartus, Carminho ieguva milzīgu popularitāti arī Spānijā, kā arī Brazīlijā.

Emocionālais mūzikas stils fado Latvijas klausītāju sirdis iekarojis līdz šim, pateicoties portugāļu fado dīvas Mariza vizītei 2004.gadā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties Biļešu paradīze tirdzniecības vietās visā Latvijā un elektroniski www.bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šokolādīgi saldie

Šokolādes un kafijas deserti piemēroti aukstās un vējainās pavasara dienās.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko