Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

VEF peldbaseinā aura, ko vairs tikai retais atceras

Trešdienas rīts, iknedēļas pelde, šoreiz VEF Sporta kluba peldbaseinā. Braucu ar 6.tramvaju, viegli atrast. Baseins - lieliem burtiem rakstīts pie kādas VEF ēku masīva nojumes. Durvis, daži pakāpieni, durvis, un esmu garderobē. "Labdien, peldēt gribētu!" saku administratorei. Viņa atņem sveicienu un aicina noģērbties. Skapīšiem atslēgu nav

Rīts sācies gludi, nodomāju. Un tiklīdz nodomāju, viņa ieminas, ka jānoauj arī apavi, jāieliek maisiņā un arīdzan jānodod kopā ar mēteli. "Maisiņš?" Atkal man nav līdzi maisiņa! Administratore mazliet nosmīn un iedod, sakot, lai nākamreiz paņemu. Samaksāju Ls 4,50, numuriņš rokās, varu doties peldēt. Šķita, garderobē esmu atstājusi visu iespējamo. Bet administratore redz, ka tā vis nav. Lai atstājot arī lielo somu, nevajadzēšot. Atstāju visas somas, kas bija. Veselas trīs. Nemaz prātā nenāca doma, ka varētu kāda pazust. Taču VEF baseinā ierasta lieta visu uzticēt administratorei, jo skapīšu ar atslēdziņām nav. No vienas somas vēl centos izķeksēt matu putas, jo zinu situāciju uz galvas pēc peldcepures. Viņa ierauga un saka: "Matus žāvēsiet tepat, baseinā putas jau nu noteikti nevajadzēs." Paklausu. "Cik ilgi varu peldēt?" jautāju. "45 minūtes," skan atbilde. "Kā es zināšu, kad kāpt ārā?" "Tur ir pulkstenis," viņa mazliet viltīgi teic un pamāj ar roku, it kā sacīdama, ka uztraukumam nav pamata, ja būšu ilgāk.

Cits laikmets

Pēc manas mīņāšanās laikam saprata, ka īstas skaidrības, kur jāiet, man nav. Tāpēc tieku izvesta caur koridoru, tādu kā atpūtas telpu uz dušām. "Dušas, pa labi tualete, pa kreisi ģērbtuves, uz priekšu caur durvīm baseins," sieviete izstāsta. Skaidrs. Garderobēs neviena nav. Telpas nebūt nav jaunības svaigumā, jaušams padomju gars. Nekādu skapīšu nav, džinsus un svīteri atstāju tāpat uz sola. Saģērbjos peldei. Atlicis pēdējais posms - dušas. "Dušās lūdzam nomazgāties bez peldkostīmiem," izlasu pie durvīm. Skaidrs.

Mazajā dušu telpā ir patumšs, nevaru atrast slēdzi. Nu labi vien ir, ja kāds ienāks, neredzēs. Izvēlos to dušu, kurai priekšā aizkariņi. Pārējām nav. Pēc nomazgāšanās dušās ir tikai divas durvis - atpakaļ uz garderobēm un uz baseinu. Apmaldīties nav iespējams, labirintu nav, viegli atrast.

Pēdējās durvis, un baseins. Sajūta, ka esi nonācis citā laikmetā. Flīzes, krāsa un aura, par kuras eksistenci vairs retais atceras. Apjūsmoju. Pārsteigums ir liels. Kapitālais remonts telpās nav veikts 50 gadu. Šogad baseinam tieši tik daudz aprit. Tas ir pirmais slēgtais peldbaseins Latvijā, kurš atbilst sportistu līmenim.

Manā rīcībā ir 2,40/1,00 metru dziļš un 25 m garš peldbaseins ar 3 celiņiem. Pulksten deviņos neviena nav!? Nē, jābūt, jo ieeraugu zilas dušas čības pie baseina, bet kur peldētājs? Neredzu. Izvēlos pirmo celiņu, pamanu, ka trešajā tomēr kāds kuļas. Pie sienas pulkstenis, tikai bez brillēm tik tālu neredzu, peldu pēc izjūtas. Kad trešā celiņa peldētāja pazūd, izmetu vēl kādu apli. Kur vēl tāda laime - vienai pašai celiņš un viena pati baseinā.

Izkāpjot mazliet vēl apjūsmoju, noteikti jāatved draugi, kuri šādas nostaļģiskas vietas tur augstā cieņā. Nostaļģija. Pieticība. Katrā stūrī pa plastmasas galdiem, tādiem, kurus redz āra dārzos. Uz galda plastmasas ziedi, šķiet, ka tās ir neļķes. Sajūta kā muzejā.

Fēns jāņem līdzi

Dušas, šoreiz gaisma. Izeju tradicionālos posmus - ģērbtuves, gaitenis, garderobe. "Jūs gan ātri!" "Jā, piekusu. Bet, kur fēns matiem?" "Jums nav līdzi?" "NAV!!!" Administratore iedod. Ja vairāk cilvēku, būtu jāgaida. Jāņem līdzi savs, bet iedomājoties savu lielo pistoli - nereāli. Ne cik sausa vēl nebiju kļuvusi, kad fēns apstājās. Pārdedzināju? Nu tik būs jautri! Izrādījās, ka mīņājoties esmu izrāvusi vadu no kontakta. Diena saglābta.

Atdodu numuriņu, tad sev pajautāju - kur numuriņš bija visu laiku? Džinsos, un džinsi ģērbtuvē uz soliņa. Skaidrs.

Saģērbjos, atdodu maisiņu apaviem, un uz redzēšanos. "Paldies jums!" skan atbilde.

***

Peldbaseins

Brīvības gatvē 197b

Darbdienās: 7.00-22.00

Sestdienās, svētdienās: 8.30-22.00

Peldētapmācība grupās bērniem:

Katru dienu 9.15-10.00 un 16.45-17.30

Aerobika ūdenī:

Pirmdiena 18.15-19.00

Otrdiena 18.15-19.00 un 19.00-19.45

Trešdiena 18.15-19.00

Ceturtdiena 18.15-19.00 un 19.00-19.45

Sestdiena 13.45-14:30

Cenas

Peldēšana - Ls 4 (1x), abonēšanas cena 12 nodarbībām - Ls 45, svētdienas abonaments Ls 30.

Peldētampācība grupās bērniem 45 min - Ls 5, abonēšanas cena 12 nodarbībām Ls 50.

Aerobika ūdenī + sauna (45+30 min) - Ls 7,50, abonēšanas cena 12 nodarbībām Ls 75.

Individuālā peldētampācība (45 min) - Ls7,5, abonēšanas cena 12 nodarbībām Ls 75.

Abonementu var izmantot vairāki cilvēki.

Iespējams noīrēt arī saunu un baseinu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 4.10.2024.

Alkoholiķu kompānija daudzdzīvokļu mājas pagalmā izskatījās tā, it kā viens no viņiem būtu aizgājis pakaļ futbolbumbai un viņi viņu gaidītu 30 gadus.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko