Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +7 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Ventspilī rīkos XI Starptautiskā bardu saieta Tatjanas diena galā koncertu

26.janvārī plkst.16.00 tautas namā_ Jūras vārti _tiks rīkots XI starptautiskā bardu saieta Tatjanas diena galā koncerts, informēja organizatori.

Plānots, ka pasākumā piedalīsies bardi no Ventspils, Rīgas, Madonas, Pērnavas, Maskavas, Sanktpēterburgas, Pleskavas, Petrozavodsakas, Čeļabinskas, Kaļiņingradas, Minskas, Grodņas, Doņeckas, Hamburgas un Almaatas. Lielākā daļa šogad aicināto autoru uzstāsies pirmo reizi ne tikai Ventspilī, bet arī Latvijā.

Pirms 11 gadiem, kad, piedaloties dažiem kolēģiem no Latvijas, Igaunijas un Krievijas, notika koncerts, kas veltīts Ventspils bardu dziesmu grupas piecu gadu jubilejai, neviens nevarēja iedomāties, ka šis pasākums būs kā sākums vienam no lielākajiem un krāšņākajiem autoru dziesmas žanra pasākumiem Baltijas reģionā, atzina koncerta organizatori.

Organizatori jaunos žanra pārstāvjus iepazinuši dažādos festivālos. Šajā jomā īpaši veiksmīgs izrādījās Pēterburgas akords - izstāstot par Ventspils bardu saietu, kas, no vienas puses, ir orientēts uz plašu publiku, nevis šauru interesentu loku, un, no otras puses, saglabā augstus autoru un literatūras dziesmas poētiskos standartus, tika saņemtas sajūsmas pilnas atsauksmes no Krievijā un Baltkrievijā pazīstamiem bardiem, kā arī no festivāla žūrijas locekļiem un reģionālo delegāciju vadītājiem un dalībniekiem, atzina koncerta rīkotāji.

Pirms gala koncerta jau 25. janvārī, plkst. 19.00 Pārventas bibliotēkā notiks dziedātājas un dziesmu autores Olgas Zaļeskas (Minska) un grupas Svoja sreda uzstāšanās. Dažas savas dziesmas Minskas grupas pavadījumā šajā pasākumā izpildīs arī Ventspils autori.

Tatjanas diena dalībnieki uzstāsies arī īpašos koncertos Rīgā un Liepājā. 25. janvārī, plkst. 19.00, Krievu namā, Tallinas ielā 97, Rīgas publikai uzstāsies pazīstamais Maskavas bards Aleksandrs Šerbina. 27. janvārī liepājniekiem Latviešu biedrības namā Lielā zālē plkst. 17.30 uzstāsies titula „saieta talismans” īpašniece Tatjana Zamurajeva (Pleskava) un Kaļiņingradas bardi. Ieeja bezmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vācu trestera reģioni

Gandrīz visos Vācijas vīnkopības apgabalos vīnkopji destilē arī savu vīnogu spiedpaliekas, ja vien viņiem ir oficiāla atļauja to darīt.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko