Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Viktorijas Bergmanes vingrinājumi ir soļi

Ar Viktoriju Bergmani tiekamies viņas piemājas dārzā Mežaparkā, kur dzied putni un pie kājām glaužas kaķis. Trīsgadīgais Arnolds ir ļoti kustīgs zēns, te viņš mīda puķu dobē taciņas, te met kūleņus. Viņai šis ir viens no vaļīgākajiem brīžiem. Vecāki, kuriem ir trīs bērni — Viktorijas Arnoldam ir trīs, Teodoram desmit un Martai — trīspadsmit gadi —, viņu sapratīs.

Jūsu māja ir Rīgā, bet apkārt dveš klusums un ir sajūta, ka esam tālu prom no pilsētas — lauku sētā.

Jā. No rītiem pa kokiem skraida vāveres, vasaras sezonā Mežaparkā var salasīt meža zemenes. 11.tramvajs ir tepat tuvumā, bet troksni nedzird. Tomēr lielāka lauku sajūta ir ziemā. Rīgā uz ceļiem pelēka putra, bet te balts, tīrs sniegs. Vietā, kur dzīvoju, mani relaksē kārtība, tādēļ pastāvīgi to ievēroju mājā un tās apkārtnē.

Kā tīrāt māju?

Neizmantojot ķīmiskos līdzekļus. Visu, kas nepieciešams mājas pulēšanai un tīrīšanai, iegādājos ekoveikalos. Arī šampūnus un citus ķermeņa kopšanas līdzekļus izvēlos, ievērojot, lai tajos nebūtu veselībai nevēlamu sastāvdaļu.

Jūsu dzīvesbiedrs ir visiem pazīstamais spēkavīrs Raimonds Bergmanis. Vai dižvīram gatavojat speciālu ēdienu?

Nē, nekas īpašs netiek gatavots. Biežāk ir tā, ka viņam kaut kas negaršo. Kādreiz viņš teica, ka puķkāpostus jau nu noteikti neēdīs, bet, kad tos apcep sviestā, pieliek klāt majonēzi, ķiplociņu, pāri sarīvē sieru, tad šādi sagatavotus puķkāpostus viņš labpāt ēd. Agrāk arī olīvas neēda, bet iemānīju ar grieķu salātiem, tagad pieradis ēst bez kaut kā, tāpat vien. Viņš saka, ka sieva visu var iemācīt. Ar bērniem ir citādi, viņiem ēšanas ieradumi mainās līdz ar vecumu. Vienu brīdi katram gatavoju savu ēdienu, bet fiziski to vairs nevaru paspēt. Meita neēd auzu pārslu putru, neuzstāju, jo zinu, ka ar laiku garšas izjūta mainīsies.

Šķiet, esat laba pavāre.


Man patīk gatavot. Manā kolekcijā ir ļoti daudz dažādu recepšu. Ēdienu gatavoju vienai reizei, bet tik daudz, lai varētu pabarot vēl vienu cilvēku. Joga māca, ka katram dārzenim ir sava enerģija, tāpēc ēdienu otrreiz nesildu. Izņēmums ir skābu kāpostu zupa.

Visu cenšos gatavot no bioloģiski audzētiem produktiem. Gaļu pērkam no draugiem. Viņu bioloģiskajā saimniecībā tiek audzētas gaļas govis. Arī cūkgaļu pērkam zināmā saimniecībā. Bijušajai kaimiņienei ir Latvijas zilā govs. Pienu, krējumu, biezpienu iegādājamies pie viņas. Savukārt no citas saimniecības pērkam kazas piena produktus.

Vai jums ir kāda zelta recepte?

Jā, esam atraduši alternatīvu čipsiem. Kādos godos ēdām kubiņos sagrieztu lavašu, kurš pirms tam uz pannas bija apcepts un pārkaisīts ar ķiploku sāli. Šādi čipsi nav tik sāļi un ir visnotaļ veselīgi, jo nesatur konservantus.

Vai no vīra esat iemācījusies arī kādus fiziskos vingrinājumus?

Ne gluži. Kaut gan man ir problēmas ar muguru, to parasti saved kārtībā ārsts. Arī viņš man saka — tev ir jāvingro, prasi vīram, lai parāda vingrinājumus, — bet, iespējams, nemāku saplānot dienu, un brīvo brīžu man nav daudz, tāpēc vingrošanai neatliek laika. Ja to vēlētos darīt, man būtu jāceļas četros no rīta.

Mani vingrinājumi ir soļi. Ja man pieliktu soļu mērītāju, izrādītos, ka dienā nostaigāju ntos kilometrus.

Bērni noteikti guļ diendusu. Vai arī jums tīk nosnausties?

Mana gribēšana nesakrīt ar bērnu gribēšanu. Daudz vieglāk bija, kad līdz divu gadu vecumam jaunāko baroju ar krūti, varēju izslīdēt un aizmukt. Tā kā mani rīti ir vēli, jo vakaros bērni nevar aizmigt, varu teikt, ka labam naktsmiegam svarīgi ir negulēt uz āderēm. Guļamistabā galvai jābūt pret ziemeļiem, kājām pret dienvidiem.

Ārstējaties ar zālēm?

Tikai tad, ja nav citas izejas, bet vispirms cenšos veselību atgūt ar homeopātiskām tējām. Arī dakteri zina, ka neesmu par medikamentiem. Ar homeopātiju bērniem ārstēju iesnas, klepu, temperatūru. Klepum labi līdz Īslandes ķērpju tēja, bet bērni to nedzer, jo rūgta. Jau laikus no kādas sieviņas nopirku meža ogas un sasaldēju, ziemā tās būs labs vitamīnu avots. Vairoties no ērcēm, pati brikšņos neeju, kaut esmu potējusies. Bet, ja eju mežā, jautāju viņam, vai veltes drīkst salasīt. Kad grozi pilni, saku — paldies.

Vai tas ir labo domu spēks?

Jebkurai vēlmei un domai ir liels spēks, bet pret mežu jāizturas saudzīgi un ar cieņu tāpat kā pret visu citu. Piemēram, lasīju, ka, pinot Jāņu vainagu, pie katra ziediņa jādomā labas domas un mērķi. Jāvēl sev labs darbs un veselība. Piepildīsies.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko