Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Vīriešiem nepatīk iepirkties, labāk ieklausās padomos

"Gribi mainīt viņa garderobi? Vēlies viņu redzēt spilgtākas krāsas kreklā, modīgākā džemperī? Izsaki komplimentus! Izcel tās lietas, kas tiešām viņu dara lielisku," iesaka Losandželosas slavenību stila meistare Lorija Grahama. "Gluži vienalga, kādas metodes tu izmanto, tikai nesāc zāģēt." L.Grahama teic, ka dažkārt jāķeras vien vērsim pie ragiem pašai.

"Ja vēlies, lai tava vīrieša drēbju skapī būtu lietas, kuras patīk tieši tev, kāpēc gan piemērotā reizē nenopirkt viņam jaunu kreklu vai kurpju pāri? Ja pēc tam viņš dzirdēs komplimentus par jaunajām lietām, nākamreiz, ejot iepirkties, viņš labprāt tevi ņems līdzi un uzklausīs tavus padomus."

Dienas aptaujātie eksperti gan uzskata, ka ar sava stila uzstiepšanu vīrietim, sievietei ir jābūt ļoti uzmanīgai. Mīļotās sievietes ieteikumi var būt noderīgi, bet eksperti neiesaka pārspīlēt ar padomiem. Ir vīrieši, kuri labi jūtas uzvalkā, bet citi no kaklasaites bēg. Tāpēc nevajag spiest darīt to, kam vīrietis nav gatavs, - saka Beauty for all Seasons stiliste Ligita Prodniece.

Arī psihoterapeiti brīdina nepāršaut pār strīpu un ļaut vīrietim pašam izvēlēties, jo netieši var tikt mainītas pozīcijas - māte un bērns, un tādējādi var zust seksualitātes dzirkstele. Psihoterapeiti arī apgalvo, ka stila maiņa vai pat nelielas izmaiņas izmaiņas apģērbā maina paradumus. Apģērbs ir ļoti personisks, tas veido cilvēku un rāda to, ko mēs domājam un kas esam. Svarīgi apzināties, ka ne tikai izskats un apģērbs, bet arī izturēšanās un raksturs, prasme uzvesties - viss kopā veido stilu.

Ligita Prodniece pārliecināta, ka pats svarīgākais ir sakoptība. Piemēram, ja ir bārda, tad par to ir jārūpējas, arī par manikīru, pedikīru, ādas veselību, matiem, higiēnu. Ja šīs lietas klibos, tad arī zīmoli nepalīdzēs.

Vīriešiem nepatīk apmeklēt veikalus. Dažkārt ir lietas, ko vīrieši nav pielaikojuši tikai laika trūkuma dēļ, bet, kad uzlaiko, tad ir priecīgi, jūtas labi un gandarīti.

Patiesībā vīrieši iepērkoties ir daudz pateicīgāki nekā sievietes, jo vairāk ieklausās padomos. Vīrieši ir konservatīvāki, tajā pat laikā daudz vienkāršāk pieņem jaunas lietas.

Veikalu diena - es viņam, viņš man

Ilze Vāgnere (26), pašnodarbinātā

Lai nomainītu viņa apģērbu, izsaku mājienus. Pat tad, kad jāizmet vecas zeķes. Bet nereti mājieni nedarbojas. Es labprāt pamainītu viņa frizūru - jau kopš bērna dienām viņš apmeklē vienu frizieri. Lai panāktu pārmaiņas, daudz vienkāršāk ir apģērbu dāvināt, un viņš nekad vēl nav teicis, ka nepatīk. Izmantoju arī viltību, reiz sarīkojām veikala dienu - es meklēju drēbes viņam, un viņš - man. Visu procesu sabildējām, vakarā bildes izskatījām un izrunājām: kāpēc viņš man atnesa tādas drēbes un es viņam - tādas. Pasākums bija jautrs, lai gan neko nenopirkām. Dažas lietas - manu krāsu izvēli viņš ņem vērā joprojām, mēģina pirkt līdzīgas. Pati lielākā mana uzvara - pēc divām nedēļām nopirka žaketi un mēteli, ko biju atradusi, un viņam lieliski piestāv.

Iepērkos pats. Reti

Edgars (30), datorspeciālists

Iepērkos pats un daru to gana reti. Neesmu veikalu un zīmolu speciālists. Ja mājās ir daži džinsi, krekli un džemperi, tad tas ir pietiekami, lai ikdienā izdzīvotu. Kas gan var būt vienkāršāks par to salikšanu kopā? Ģērbjos brīvi. Īpašiem gadījumiem lieliski noder uzvalks. Esmu iepircies ar draudzeni. Protams, ņēmu vērā ieteikumus, bet krasām pārmaiņām neesmu gatavs. Zinu, ka viņa ir sajūsmā par to, kā man izskatās sarkana krāsa, bet savā garderobē to nevēlos ieviest. Iespējams, ka ar laiku savas domas mainīšu, bet pagaidām jūtos labi, kā ir. Apģērbā galvenais, lai tas ir tīrs un krekls izgludināts. Protams, ja mums jāiziet kopā, tad pajautāju, kāds raksturs iziešanai - teātris, koncerts vai pastaiga mežā - un kādā krāsā ir kleita, lai varu pieskaņot uzvalku.

Izmantoju stilistes padomus

Raimonds Ločmelis (41), sabiedrisko attiecību konsultants

Mani īsti neapmierināja sportiskais stils, pats gribēju garderobi un aksesuārus nomainīt. Iepriekš aksesuārus izvēlējos pēc finansiālām iespējām un savas gaumes. Tad nolēmu izmantot stila konsultantes palīdzību. Kopā noformulējām stilu. Tā bija kopīga apģērba komplektu veidošana. Svarīgi sapirkt sastāvdaļas un saprast, kā tās komplektējas kopā. Agrāk nekad nebūtu pircis rozā kreklu, bet kopā ar stilisti sevi ieraudzīju citādi. Taču bija lietas, kur mani vajadzēja pārliecināt. Lai mainītu stilu, svarīgāka ir drosme. Kad komplekti izveidoti, svarīgi izmest vecās drēbes laukā, lai nebūtu kārdinājuma stilus atkal jaukt. Taču to neesmu izdarījis. Pēc stila maiņas paaugstinājās pašapziņa. Nevaru saskaitīt, cik daudz cilvēku pievērsa papildu uzmanību, novērtēja un izteica komplimentus. Tagad iepērkos viens, sajūtu līmenī zinu un saprotu to, kas nepieciešams garderobei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Slavenākie krējuma liķieri

No visai plašā emulsijas liķieru klāsta šoreiz vairāk pastāstīšu par slavenākajiem krējuma liķieru zīmoliem. Tiem visiem vienojošais – tos sāka ražot salīdzinoši nesen, jo bija nepieciešamas a...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko