Virtuves Gudrības: Kā lietot kļavu sīrupu?
Atbild Biruta. Viena pieaugusi kļava var dot pat 100 litru saldas sulas. Kļavu sulu vārot (iztvaicējot), var iegūt ļoti garšīgu kļavu sīrupu.
Kanādiešiem kļavu sīrups ir tikpat kā nacionālais simbols. Sulu laikā pavasarī notiek sīrupa festivāli un citas izdarības. Kļavu sīrupu Kanādā galvenokārt izmanto brokastīs — biezās paniņu vai rauga pankūkas ēd ar brokastu desiņām vai bekona šķēlēm un kļavu sīrupu. Interesants garšu kontrasts — salds un sāļš, bet sader lieliski. To pārbaudīju kādreiz, tālā jaunībā, kad dzīvoju Anglijā. Tur mans mīļākais brokastu ēdiens bija kiperi un apelsīnu marmelāde uz maizes. Kiperi ir īpaši sagatavotas žāvētas siļķes. Tikai Anglijā pazīstamas. Redz, atkal sāļš un salds.
Kļavu sīrupu izmanto arī kulinārijā. To pievieno mērcēm, gaļas glazūrai, cepumiem. Garša ir īpatna, to nevar aizstāt nekas cits. Var, protams, izmantot citus sīrupus, bet ēdienam būs arī cita garša."
Kļavu sīrupu var nopirkt, piemēram, veikalā Gemoss. Cena — Ls 1,17 (454 g)
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.