Virtuves gudrības. Ko iespējams pagatavot no spinātiem virtuvē?
Spinātu karija zupa:
1 ēdamkarote olīveļļas,
2 lieli sakapāti puravi, baltā un gaiši zaļā daļa, 1 ēdamkarote un vēl 750 ml ūdens, 2 tējkarotes karija pulvera, 2 mazi kartupeļi, nomizoti un sagriezti 1 cm kubiciņos, 1 tējkarote sāls,
1 blīvi piepildīts litrs spinātu lapu, 500 ml piena
Lielā katlā sakarsē eļļu, pievieno puravus un ēdamkaroti ūdens. Sautē 5 minūtes. Pievieno karija pulveri un labi samaisa. Pielej pārējo ūdeni, pievieno kartupeļus un sāli un uzvāra. Samazina liesmu un aizvākotu vāra vismaz 10 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Pievieno spinātus un vāra vēl minūti. Atdzesē. Samaļ blenderī, liek atpakaļ katlā, pielej pienu un uzvāra. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz ar dabisko jogurtu un sasmalcinātu kinzu.
Jautājumus Birutas kundzei sūtiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga LV 1004
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.