Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 6. novembris
Leonards, Leons, Linards, Leo, Leonarda

Virtuves gudrības. Ko iespējams pagatavot no spinātiem virtuvē?

Kanādā, līdz reiz mežā atradu skābeņu stādus un varēju tos audzēt savā dārzā, spinātus lietoju visur, kur prasījās pēc skābenēm. Piešāvu tikai citrona vai laima sulu. Ar skābu krējumu — nekādas vainas. Spināti satur daudz dzelzs, tāpēc iecienīti Kanādas skolu ēdnīcās, jo tiek uzskatīti arī par enerģiju radošiem. Amerikā ir ļoti populārs komikss — vecais jūrnieks Popeye, kas ēda daudz spinātu, bija stiprs un enerģisks. Pirmajos gados pēc atgriešanās Latvijā ļoti pārdzīvoju, ka spinātus reti varēja tirgū atrast. Varu ieteikt spinātu salātus — svaigas spinātu lapas ar cieti vārītu olu un kraukšķīgi ceptu bekonu. Spināti ir arī laba piedeva parastajiem zaļajiem salātiem.

Spinātu karija zupa:

1 ēdamkarote olīveļļas,

2 lieli sakapāti puravi, baltā un gaiši zaļā daļa, 1 ēdamkarote un vēl 750 ml ūdens, 2 tējkarotes karija pulvera, 2 mazi kartupeļi, nomizoti un sagriezti 1 cm kubiciņos, 1 tējkarote sāls,

1 blīvi piepildīts litrs spinātu lapu, 500 ml piena

Lielā katlā sakarsē eļļu, pievieno puravus un ēdamkaroti ūdens. Sautē 5 minūtes. Pievieno karija pulveri un labi samaisa. Pielej pārējo ūdeni, pievieno kartupeļus un sāli un uzvāra. Samazina liesmu un aizvākotu vāra vismaz 10 minūtes, līdz kartupeļi mīksti. Pievieno spinātus un vāra vēl minūti. Atdzesē. Samaļ blenderī, liek atpakaļ katlā, pielej pienu un uzvāra. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pasniedz ar dabisko jogurtu un sasmalcinātu kinzu.

Jautājumus Birutas kundzei sūtiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga LV 1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mandeļu liķieri

Turpinot stāstu par emulsijas liķieriem, šoreiz kārta mandeļu liķieriem.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko