Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Visu Svēto dienu Rīgā atzīmēs ar karnevālu un lāpu gājienu

31.oktobrī galvaspilsētā ar karnevālu, ķirbju lāpu gājienu un bruņinieku turnīru tiks atzīmēta Visu Svēto diena, informēja gājiena rīkotāji - interaktīvā improvizācijas teātra Drakons pārstāvji.Par Rīgas Helovīna svētku svinību atšķirību ir kļuvis ikgadējais lāpu gājiens, kas sākas Bastejkalnā un kura dalībnieki ceļā uz Rātslaukumu apstājas dažādās vēsturiski nozīmīgās Vecrīgas vietās, lai izspēlētu īsas improvizētas scēnas.

Doma laukumā notiek neliela divkauju sērija, kurā tiek izmantoti plastmasas zobeni un citas butaforijas. Gājiens beidzas bruņinieka Rolanda pieminekļa pakājē, kura zobena smaile tradicionāli tiek uzskatīta par pilsētas centru.Desmitajam tradicionālajam karnevālam un ķirbju lāpu gājienam dalībnieki pulcēsies Bastejkalnā 31.oktobrī plkst.18.45. Gājiens sāksies plkst.19.15 un beigsies plkst.20.00 pie bruņinieka Rolanda pieminekļa Rātslaukumā.Visu Svēto dienas priekšvakars Rīgā tiek svinēts kopš 1995.gada, un svētki jau ir kļuvuši par savdabīgu jauniešu burziņu. Kopš 1998.gada svinēšana no klubiem, restorāniem un kafejnīcām ir pārcēlusies uz pilsētas ielām. Kā jau īstā karnevālā-masku ballē tajā piedalās visdažādākās maskas un tērpi: elfi un zombiji, vampīri un bruņinieki, velni un laumas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko