Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Vizītē pie ārsta. Pazīst kā reizrēķinu

Ģimenes ārsts Valērijs Radionovs ir mūsu lielās Šaiteru dzimtas dakteris vārda vislabākajā nozīmē. Kad vēl visa ģimene - mani vecāki un mēs četri bērni - dzīvojām Čiekurkalnā, viņš 70.gadu sākumā atnāca pie mums kā iecirkņa ārsts - jauns, garš, tievs un ar ļoti siltām acīm. Valērijs Radionovs kļuva par mūsu ģimenes uzticības personu.

Pamazām visi izklīdām pa Rīgu savās dzīvēs, brāļiem dzima bērni, pēc tam jau bērniem dzima bērni. Nomira mans tētis, bet pirms pāris gadiem arī mamma. Dakteris no pilsētas 1.poliklīnikas aizgāja strādāt uz Litfonda poliklīniku, no turienes - uz ārstu praksi. Par laimi, dakteri nenākas apgrūtināt bieži, taču slimības ne vienmēr gājušas apkārt ar līkumu. Kad mira mans tēvs, dakteris Radionovs, vizītēs dodamies, bez izsaukuma allaž iegriezās arī pie mums. Mūsu kaites, labos un sliktos ieradumus dakteris zina kā reizrēķinu. Tāpēc bieži vien atliek tikai piezvanīt un pajautāt padomu - ko darīt un kādas zāles lietot, kad sajūta bija "ne īpaši laba un vēl tā temperatūra".

Gadi gājuši straujāk, nekā gribētos. Mēs esam sekojuši līdzi no vienas daktera darbavietas uz citu. Valērijs Radionovs vēl ir tikpat garš un tikpat tievs kā agrāk. Un tikpat kustīgs. Nekad neviens no mums nav jutis, ka zvanām nelaikā, pat tad, ja nācies jautāt padomu naktī. Dakteris labi zina, kad uzmundrināt ar padomu, kad pateikt kādu joku, kad stingri nostrostēt. Kad sūdzējos, ka sāp celis, un lūdzu, lai izraksta pretsāpju tabletes, dakteris ieteica citu līdzekli: "Jūs taču dzīvojat septītajā stāvā. Te recepte - rītā un vakarā augšā lejā pa kāpnēm, par liftu aizmirstiet, un pēc pusgada celis nesāpēs." Pirms pāris gadiem bija tā - ilgāku laiku man uz kakla bija uzmeties mazs iesārts pleķītis. It kā nekas īpašs, ne sāp, ne niez, bet ir. Dermatologs ārstēja ar dažādām ziedītēm, bet pleķītis nepazuda. Reiz vizītē parādīju to dakterim Radionovam. Viņš (un nevis dermatologs) mani aizsūtīja uz onkoloģisko klīniku. Paguvu. Laikā. Ja ne tā, nezinu, kur es tagad būtu.

Pirms vairākiem gadiem jau gribēju uzrakstīt par dakteri Valēriju Radionovu, bet viņš bija pret to. Tagad rakstu, atļauju neprasot, jo zinu, ka labus vārdus un sirsnīgu paldies nevajag paturēt pie sevis.

Rakstiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga - LV 1004 ar norādi Privātā dzīve

Top komentāri

Andrejs
A
Arī piebiedrojos raksta autorei un izsaku dziļāko pateicību Valērijam Radionovam. Vienmēr atsaucīgs un kompetents! Mūsu ģimenē ārstēja vairakas paaudzes!
Piekrītu
P
Arī es saku paldies šim ārstam! Manuprāt, tikai tas ir īsts ārsts, kas nav tik "šauri nospecializējies" , ka var pacientu vismaz aizsūtīt pie īstā speciālista. Pretstatam gribētu minēt kādu zobārsti, kura gan redzēja un salaboja manam bērnam cauro zobiņu, bet to, ka viņam veidojas nepareizs sakodiens vai nu nesajēdza vai arī neturēja par vajadzīgu pateikt...
Aleksander Oboleński
A
Serdecznie pozdrawiam kolegę V.Radionowa, znam go od 30-tu lat, pamiętam nasze wspólne czasy na uczelnie w RMI. Pozdrawiam z Polski!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko