Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Austrālijā uzjautrinās par izgāšanos ar premjera "perfektās ģimenes" foto

Tas, kam vajadzēja rezultēties publicitātes fotogrāfijā, kurā atainots Austrālijas premjers Skots Morisons parasta vīra un tēva lomā, nu tīmeklī izraisījis pamatīgu uzjautrināšanos. Izrādās, ka neveiksmīgas attēla digitālās apstrādes rezultātā premjers ticis pie divām kreisajām pēdām, un acīgie sociālo tīklu lietotāji to, protams, pamanīja. Tiesa, pats Morisons atbildējis, ka nedz viņš, nedz viņa biroja darbinieki nav pieprasījuši oriģinālā attēla apstrādi, tas esot noticis bez viņa ziņas.

Attēla apstrādātājs centies bildē "nomainīt" premjera ne tik pievilcīgos un jaunos brīvā laika apavus pret spilgti baltiem, kā no veikala plaukta noņemtiem apaviem. Tomēr apstrāde notikusi visai pavirši, un kreisā pēda ar jauno, fotošopā premjeram "uzvilkto" apavu vienkārši nokopēta arī labajai kājai.

Twitter lietotājs Lūks nekvalitatīvi "uzlaboto" attēlu izsmējis, ironiski tvītojot: "Vai mūsu premjeram uzfotošopētglīti, balti apavi oficiālās mājas lapas bildei? Jap. Parasts čalis. Mūsu nodokļu dolāri darbībā."

Kā jau ierasts šādos gadījumos, neveiksmīgā fotomanipulācija daudzus sociālo tīklu lietotājus pamudināja nākt klajā ar savām "uzlabotās" bildes versijām.

Morisona preses pārstāvis norādīja, ka premjers nav nedz pieprasījis, nedz devis atļauju digitāli apstrādāt šādu bildi. 

Atbildi parādā nepalika arī premjers, ietvītojot attēlu ar vecajiem apaviem kājās, piebilstot: "Nevienam nelūdzu kurpju "uzspodrināšanu", bet, ja nu tiešām bilde jāfotošopē, lūgums koncentrēties uz manu kāju apmatojumu (precīzāk, apmatojuma trūkumu), nevis pēdām!"

Jau drīz pēc tam "uzlabotā" bilde no premjera biroja mājaslapas izņemta, aizvietojot to ar versiju, kurā premjera pēdas nav redzamas.

Šī nebūt nav pirmā reize, kad augsta ranga valsts amatpersonas kļūst par "upuriem" neveiksmīgai attēlu apstrādei. Pirms dažiem gadiem pamatīgu jautrību tīmeklī izraisīja magoņgeita ar toreizējo Lielbritānijas premjeru Deividu Kemeronu galvenajā lomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko