Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

VIDEO: Nacionālā teātra iestudējuma X paaudze pirmā epizode

Diena.lv sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvā noskatīties Nacionālā teātra X paaudzes pirmo epizodi – Endrjū stāsts par Dagu. Tas tapis kā pirmais e-teātra spēles laukuma Baltais kubs iestudējums.

Režisores Ināras Sluckas izrāde X paaudze, kas veidota pēc Duglasa Koplenda tāda paša nosaukuma romāna motīviem, pirmizrādi piedzīvoja šī gada maija nogalē. Trīs X paaudzes epizodēs galvenajās lomās redzami Kaspars Zvīgulis, Līga Zeļģe un Jānis Āmanis.

X paaudze stāsta par trīs trīsdesmitgadniekiem, kuri nolemj uzspļaut tai dzīvei, kāda tā ir, un izkāpt no vājprātā joņojošās konvencionālās dzīves vilciena. Amerika ir pietiekami liela, lai būtu iespējams izdzīvot bez steigas un stāstot stāstus.

Pirmā X paaudzes epizode ir izvērsts ievads, kurā Endrjū (Kaspars Zvīgulis) iepazīstina ar saviem jaunajiem draugiem, īpašu uzmanību pievēršot Dagam, bezjēdzīgajam darbam birojos un jaunā laikmeta terminoloģijas izveidei jeb X paaudzes leksikai.

 

Aktieris Kaspars Zvīgulis intervijā SestDienai stāsta par X paaudzi, runājošajiem skatītājiem un virtuālo izrāžu priekšrocībām.

Jaunā e-teātra forma Baltais kubs ne tikai ļāva Latvijas Nacionālajam teātrim strādāt ārkārtējās situācijas apstākļos, bet tā turpinās pastāvēt arī tad, kad teātra darbs atgriezīsies ierastajā kārtībā. Šobrīd e-teātra repertuārā ir pieci stāsti: X paaudze trīs epizodēs un divi režisora Valtera Sīļa darbi – Artūra Dīča jaundarbs Mīlestība pandēmijas laikā, kurā spēlē Arturs Krūzkops, un Vizmas Belševicas Baltā sieva, ko iemieso Madara Botmane.

Pirmizrādes no Baltā kuba repertuāra ir skatāmas www.teatris.lv un LMT Viedtelevīzijā. Tāpat arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā katru nedēļu ceturtdienās būs pieejams jauns e-teātra izrādes video.

Top komentāri

Iespējams
I
kārtējā importa draza...Starp citu vai Latviešu valodai nav savu skaistu vārdu, ka jālieto "konvencionāls"?
Paulas Jēger-Freiman rēgs
P
Izturēju līdz 19:54 - deviņpadsmitajai minūtei un piecdesmit ceturtajai sekundei, kur Endrjū it kā atdarina Dagu - kāpēc? - vai Daga lomā nav Āmanis? Pašā sākumā - runā par atrašanos Palmspringsā, bet nav nedz attiecīgas ainavas fonā, nekā. Kaut kāda tumša istabiņa, kādā tikpat labi varētu sēdēt kaut kur, piemēram, Sibīrijā. Tad tie izbāztie suņi - kāpēc ne dzīvi? Un visbeidzot - materiāls. Saprotiet jel - cilvēks, kurš strādā bārā, izsmej tos, kuri strādā Makdonaldā. Varbūt jēga vai "smalka ironija" pazudusi sliktā tulkojumā? - Nesapratu, kāpēc tādam tuvplāna uzvedumam jāņem materiāls, kas ir svešs gan pašiem izpildītājiem, gan potenciālajam skatītājam? - - - Pieslēdzos cerībā, ka būs kaut kas labs. Žēl 19 minūšu un 54 sekunžu no manas dzīves.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai internetā jāpublicē savu bērnu attēlus?

Bērni kā vecāku sociālo mediju kontu centrālās personas? Teju ikvienam no mums draugu vai paziņu lokā ir kāds, kurš aktīvi publicē savu bērnu fotoattēlus un video sociālajos tīklos, ar bērnu palīdzī...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko