Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +2 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 25. novembris
Kadrija, Kate, Katrīna, Trīne, Katrīne

Kādai jābūt pareizai steika gaļai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Valdemārs
V
Latvijā nav un nebūs tik drīz labas steika gaļas, jo. . . . . pirmkārt, Latvijā ir stulbeņi, kādi te viens otrs izceļas komentos, otrkārt, lielai daļai pat mācītu pavāru ir nepareizs uzskats, ka steiku var pagatavot vienalga no kādas gaļas,t.sk. arī vistas un zivs. Steiks, tas ir ceptas liellopu gaļas gabals, latvieši izdomās arī steiku no zvirbuļiem.
fgh
f
Un vispār... Latvijā labāk ēst cūku Liellopu gaļas ēšana ir amerikāņu pārpratums. Lai viņi turpina, bet mums nav ko mocīties.
fgh
f
Latvijā normāla steika gaļa nevar būt. Pirmkārt, nav te tādu lopu. Otrkārt, pat ja būtu, nav te piemērota daba. Tāpēc arī pat ASV steika gaļu ieved no Argentīnas. P.S. Latvijas restorānos ar normālu steiku nav gadījies sastapties.
jāmāk pagatavot
j
sliktam dejotājam olas traucē
  • 2
  • 0
TaāpatVien
T
Laba gaļa un milzīga atšķirība ir no Dienvidamerikas piegādātā liellopu gaļa (piegādātājs piem. Maredo). Gaļa netiek iesaldēta un transportējot ar kuģi (tuvu pie 0°C) zem 30 dienām tā "nogatavojas"… . Attiecīga dzīvnieku barošana un šķirnes. Akcijā iegurņa steiks pie 20€/kg, Rib Eye Steak ap 23, T-Bone Steak ap 26 €/kg. Fileja… :-). Labai gaļai sava cena… un nvar nesapņot, ka tā ir lēti nopērkama. Labāk reizi nedēļā apēst šādu steiku un pa starpu ko citu un … vispār gaļu ēst retāk.
Limo
L
Latviešiem labāk garšo veca govs benzopirēna mērcē
RIMI
R
RIMI jau daudzus gadus ir speciāla steika fileja. Ļoti garšīgi un 3x lētāk nekā SKY iepakotā 28 dienas gatavinātā. Bet nu - steiku necep cepeškrāsnī, lai dabūtu mīkstu. Tikai panna vai grils.
parasta mirstīgā
p
a) autore nepateica, kur tad īsti viņa to labo gaļu dabūja, un kas piegādāja. b) steikam ne vienmēr jābūt marmoram. var būt arī liess. kas, protams, neizslēdz faktu, ka gaļa ir kārtīgi jānotur.
Shtepsel
S
Nepateica tāpēc, lai gaļas piegādātājam nesanāktu nepatikšanas ar PVD. PVD nav atšķirības, vai gaļa ir nogatavināta, vai veca.
  • 1
  • 0

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā uzglabāt un pasniegt sieru?

Laiku pa laikam nākas secināt, ka siers, ko esat nopirkuši lielākā daudzumā, stāvot ledusskapī, apvilcies ar zilganu pelējuma kārtiņu. Turklāt tas nebūt nav tas pelējums, kura dēļ slavējam rokforu...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko