Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Ambiciozais milzis

Viens no vecākajiem un uzticamākajiem Microsoft partneriem kārtējo reizi ir iepriecinājis mūs ar jauniem mobilajiem tālruņiem – Radar un Titan –, no kuriem pēdējo var droši nosaukt par Windows Phone jaunākās versijas (Mango) flagmani, ko izstrādājuši HTC inženieri. Aplūkosim, ko ir izveidojuši vecie draugi.

Pašu telefonu pelnīti var uzskatīt par tā jaunākā brāļa HD7 pēcteci. Vizuāli tas praktiski neatšķiras, un dzelžu atšķirība ir nenozīmīga. Taču pirmais, kas krīt acīs, ir tālruņa izmēri, tātad tā nosaukums izvēlēts ļoti pareizi, jo tālrunis ir milzīgs. Precīzāk, milzīgs ir ekrāns, radot sajūtu, ka tas nav tālrunis, bet viens vienīgs ekrāns. Tādējādi ierīce aizņem visu iepakojuma augšējo daļu, ļaujot pielikt klāt tai nepieciešamos aksesuārus tikai kastītes apakšējā nodalījumā. Jāuzsver, ka tieši nepieciešamos, jo komplektā ietilpst lādētājs, austiņas un USB kabelis. Nekādu papildu atmiņas karšu nav. Tas tāpēc, ka telefonam ir pieejami 16 GB iebūvētās atmiņas, no kuriem, pirmo reizi ieslēdzot tālruni, lietotājam būs pieejami ap 12 GB. Protams, neko lieku klāt pielikt neizdosies.

Titāns – kāds tas ir?

Sengrieķu mitoloģijā titānus uzskata par vissenāko dievu cilti, kuri ir līdzīgi gigantiem. Atgriežoties atkal pie izmēriem un neņemot vērā apnicīgos ciparus, atklāsim, ka materiāla rakstīšanas brīdī HTC Titan bija viedtālrunis ar vislielāko ekrānu. Katrā gadījumā no tiem tālruņiem, kurus grezno Taivānas ražotāja logo trīs slavenie burti HTC. Taču, lai nebūtu vairs jārunā par šo tēmu, jāpiebilst, ka, esot tik lielam ekrānam, tā izšķirtspēja liek nedaudz vilties, jo ir tikai 400 x 800 pikseļu. Šī iemesla dēļ neliela graudainība attēlā, piemēram, skatoties HD video, nav izbēgama, taču tā īpaši nekaitina. 

Tālruņa nosaukums ir atbilstošs arī aparāta apdares materiālam, jo HTC Titan korpuss izveidots no alumīnija, tātad sakaru rīks ir ļoti viegls – 160 gramu. Arī montāžas kvalitāte, kā ierasts šai kompānijai, ir ļoti laba – tālrunis ērti iegulst rokā, tā korpuss ir izturīgs (unibody), bez čīkstēšanas un brīvkustībām. Par spīti HTC Titan lielajam ekrānam, aparāts nav pat centimetru biezs, bet tikai 9,9 mm.

Lai atvērtu tālruņa korpusu, jānospiež podziņa tā apakšpusē, un aizmugurējais vāciņš viegli atveras. Taču, izņemot SIM slotu un akumulatoru, nekam vairāk nav iespējams piekļūt. Kā jau iepriekšminēts, nekāda atmiņas papildu papildināšana šeit nav paredzēta.

Iepazīšanās ar plaši atvērtām acīm

Veicot pareizās manipulācijas ar SIM, akumulatoru un aizmugurējo vāciņu, sākam iepazīt HTC Titan. Lai ieslēgtu tālruni, jānospiež poga tā labās malas augšpusē, bet tajā pašā vietā kreisajā pusē ir izveidota 3,5 mm audio ieeja. Iedarbinot viedtālruni un pagaidot, līdz automātiski tiek konfigurēts tīkls, aparāts ir gatavs lietošanai. Lai pabeigtu viedtālruņa primāro apskati, vēl jāpiebilst, ka tā labajā malā pieejamas arī skaļuma regulēšanas pogas un fotografēšanas poga, savukārt kreisajā malā iestrādāta MiniUSB ieeja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 23.10.2024

To, ka pāroties var ar jebkāda izskata un krāsas īpatni, vislabāk izpratušas zeķes.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko