Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Bezkompromisu austiņas Philips Fidelio L1

Atceros pētījumu, kurā atklājies, ka vairums mobilo tālruņu lietotāju lieto austiņas, kas ir nākušas komplektā ar iegādāto tālruni un tikai retais raugās pēc austiņām, kas piedāvā tīkamāku skaņu. Ja neraugāmies uz specializētām austiņām, piemēram, sporta nodarībām, tad visi pārējie ir uzskatāmi par audiofīliem un cilvēkiem, kas vēlas sevi izolēt darba laikā no apkārtējās kņadas.

Šeit mums izkristalizējas Philips Fidelio L1 austiņu lietotāja portrets – sava amata speciālists, kas, iegrimis radošā procesā, klausās mūziku, izolējies no apkārt notiekošā. L1 austiņas ir īpašas vairāku iemeslu dēļ – augstā skaņas un materiālu kvalitāte, mūzikas vadība uz vada un mikrofons sarunām. Produkts ir saderīgs ar Apple iPod un iPhone iekārtām, taču mūzikas vadību izdevās veikt arī Mac datorā ar iTunes.

Materiāli un apdare

Jau turot rokās ir skaidrs, ka mums ir darīšana ar Premium klases produktu. Par to liecina gan materiāli, gan apdares kvalitāte. Arī kvalitatīva papīra polsterēts austiņu iepakojums, kas diemžēl arī kaut ko maksā, liecina par Premium produktu.

Austiņas ir vidēji lielas, pilnībā nosedz klausītāja ausi, bet nav smagas – 270 grami. Redzam izmantotu alumīniju un melnu ādu. Telefonus no ārpuses rotā melns metāla siets. "Šņore", līdzīgā veidā kā veco laiku kabeļiem ir apausta ar melnas krāsas tekstilu un vads ir izveidots tādā veidā, ka nelabprāt veido cilpas, jeb "nepiņķerējas". Arī skaņas vadības kontrole un mikrofons ir alumīnija apvalkā. Šis ir produkts, kas atbildīgi lietots, kalpos ilgi.

Vads ir bez skābekļa klātbūtnes, lai minimizētu jebkādus skaņas nianšu zudumus. Protams, ideāli tīrs teorētiski nav iespējams, bet šīs ir visas materiālu nianses, kas ietekmē skaņu un arī produkta cenu. Philips ar šo Premium produktu atrodas gana augstā plauktā, lai ieinteresētu arī īstus audiofīlus, taču austiņas ir pieejamas par cenu aptuveni 300 Eiro apmērā, kāda ir sasniedzama arī ne tik fanātiskiem audiomīļiem.

Skaņa

Philips Fidelio L1 skaņa ar dziļa, ar precīzu stereo telpu, kas mainās atkarībā no kompozīcijas un kas ir ļoti svarīgi – bez izteiktas nokrāsas. Šī nokrāsa šodien ir problēma, jo ražotāji pārspīlē ar basu vai izteiktām vidējām un augšējām frekvencēm, piedāvā papildus surround un citus brīnumus cīņā par klientu, kas veikalā pie plaukta raugās uz ar dažādiem "iespēju uzrakstiem" apdrukātiem produktiem. Fidelio L1 ir tīrs un dzidrs, atskaņojot mūzikas materiālu, bet neuzspiežot savu stilu.

Šis ir tieši tas gadījums, kad uzvelkot kvalitatīvas austiņas, uzreiz ir dzirdams, vai lejupielādētais materiāls ir augstvērtīgi digitalizēts vai arī viduvējas kvalitātes mp3. Prieka pēc var paklausīties interneta veikalos iegādei piedāvāto kompresēto mp3, iTunes veikala bezzaudējumu AAC vai audio disku ar vienu un to pašu dziesmu. Austiņas motivē rūpīgāk izvēlēties audio materiālu, un kvalitatīvs FLAC fails vienkārši pārsteidz ar savu telpas un skaņas bagātību. Šajās austiņās ir dzirdams viss, ko mūzikas digitalizētāji ir paredzējuši un autors ir vēlējies, lai tu dzirdi. Austiņas "atveras" jau vidējā skaļumā, tomēr no saviem tālruņiem izteikti skaļu skaņu negaidiet, jo Fidelio L1 pretestība ir 26 Omi.

Secinājums pēc nedēļas lietošanas ir īss – L1 tiešām piedāvā teju bezkompromisu skaņu - dzidru, dzīvu skaņu bez liekas nokrāsas.

Komforts

Kā visām, arī šīm austiņām to platums ir regulējams, pavelkot telefonu daļu ārā no galvas turētāja loka ar klikšķiem, lai lietotājam ir vieglāk abus izvilkt līdzīgā garumā. Galvas loks ir īstas ādas, pildīts ar mīkstu materiālu. Arī pašu telefonu apkārtējā daļa ir izteikti mīksta un klāta ar īstu ādu. Klusums tās uzvelkot ir, bet nav absolūts, jo Philips ir pielietojis pusatvērto dizainu. Piekļaujas mīksti. Nav sajūtas, ka galva ir iespiesta audio spīlēs.

Zīmīgi, ka pēc vairāku stundu lietošanas un to novilkšanas nebija novērojama raksturīgā ausu svīšana, iespējams, pateicoties dabīgi ādai un labai ventilācijai. Galva "svarā nezaudēja", tomēr arī 270 grami ir jūtami. Telefonu apkārtējā daļa viegli padodas (ar "atmiņu"), un austiņas nebūs nekomfortablas arī, ja vakarā pirms miega, klausoties mūziku, gulēsim ar galvu uz spilvena.

Verdikts

Brīnišķīgākais par Fidelio L1 ir tas, ka austiņām nav trūkumu. Protams, noteikti ir austiņas, kas skan labāk, maksā dārgāk un nāk no izteikti audiofīlu pieminētiem zīmoliem. Ja varam atļauties, šis būs ļoti labs pirkums ilgam mūžam. Fidelio L1 ir loģisks jautājums iPhone vai iMac lietotājiem – ja esi iegādājies glītu, nevainojamas apdares kvalitātes alumīnija un stikla priekšmetu, kas nemaksā lēti, ir vērts pamēģināt austiņas, kas atskaņo visu labo un iespējamo, ko šīs ierīcas "dod ārā".

Specifikācija

Atskaņotais frekvenču diapazons: 12 Hz – 25 kHz
Jūtība: 105 dB/mW
Pretestība: 26 Omi
Skaņas kropļojumi: Skaļruņu magnēts: Neomīdijs
Spraudnis: 3.5mm
Aprīkojums: vada vadība, vada mikrofons
Komplektā: drēbes maisiņš uzglabāšanai

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko